Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 juni 2005


Vragenlijst naar klas- en studiegenoten Maria van der Zanden


Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de verdwijning van Maria van der Zanden uit Putten, gaat alle klas- en studiegenoten van Maria per brief benaderen, met het verzoek om een bijgevoegde vragenlijst in te vullen en terug te sturen.


Ook buurtbewoners en Boa's (bijzondere opsporingsambtenaren), zoals jachtopzichters en boswachters worden met een vragenlijst benaderd.


De recherche hoopt op deze manier informatie binnen te krijgen die van belang kan zijn bij het verdere onderzoek.


In de vragenlijst wordt de geadresseerden gevraagd naar bijzonderheden over Maria, welke contacten zij had, of Maria hen ooit iets heeft toevertrouwd, of men ooit goederen heeft aangetroffen die van Maria afkomstig konden zijn (bv. haar fiets) en of men zelf in1994 slachtoffer is geweest van een misdrijf dat in verband gebracht zou kunnen worden met de vermissing van Maria.
Ook worden er vragen gesteld over de vermissing van Illona Nemeth uit Utrecht. Zij wordt sinds 16 juli 2004 vermist en staat samen met Maria van der Zanden afgebeeld op een groepsfoto van een bijbelstudieclub eind jaren '80.


Vragenlijsten

In totaal worden ongeveer 1250 vragenlijsten verstuurd naar klasgenoten vanaf de lagere school en middelbare school, tot aan studies die zij aan de universiteit in Utrecht en daarna aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en nog weer later aan de SBBO (Streekschool voor Beroepsbegeleidend Onderwijs) in Leusden was gestart.
Maria van der Zanden wordt sinds 6 augustus 1994 vermist. Zij was toen 22 jaar oud en verliet haar ouderlijke woning aan de Burgemeester Roosmale Nepveulaan in Putten voor een fietstocht. Sindsdien is er, ondanks uitgebreide zoekacties, nooit meer iets van haar vernomen.
De politie vraagt ook anderen die geen vragenlijst hebben ontvangen, maar wel informatie of tips over de verdwijning van Maria hebben, dit te melden via 0900-8844 of via het anonieme nummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --