Gemeente Den Helder

23-06-2005 Ander subsidiebeleid jeugdtopsport: subsidie tot 31 juli aanvragen

Het beleid rond het toekennen van subsidies voor jeugdige topsporters is gewijzigd. De gemeenteraad heeft namelijk pasgeleden de nieuwe deelsubsidieverordening Topsport-jeugdfonds vastgesteld. De oude verordening uit 2002 is daarmee komen te vervallen. De nieuwe verordening geldt alleen voor jongeren die bij het begin van het sportseizoen
(dus op 1 augustus) minimaal negen en maximaal achttien jaar zijn en gezien worden als jeugdig sporttalent. Je bent een jeugdig sporttalent als je over bijzonder toptalent beschikt en een reëel uitzicht hebt op doorstroming naar de nationale of internationale top. Dat moet wel kunnen worden aangetoond op grond van geleverde sportieve prestaties die door de betreffende sportbond op nationaal niveau erkend en gewaardeerd zijn.

subsidie aanvragen
Een jeugdig sporttalent kan in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Topsport-jeugdfonds van maximaal 25% van zijn of haar totale uitgaven. In bijzondere gevallen kan de gemeente zelfs een bijdrage van 50% toekennen. Hiervoor is een inkomensverklaring van de aanvrager nodig.
Subsidieaanvragen voor het sportseizoen 2005-2006 kunt u tot en met 31 juli 2005 indienen bij de gemeente. Aanvragers horen uiterlijk 1 oktober 2005 of een subsidie wordt toegekend. Aanvragen voor incidentele jeugdtopsportsubsidies, dus voor deelname aan een eenmalig kampioenschap (bijvoorbeeld een EK of WK), kunt u gedurende het hele sportseizoen indienen.
Voor informatie of het aanvragen van een aanvraagformulier kunt u contact opnemen met mevrouw M. Hagedoorn-Weesie van de afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, telefoonnummer (0223) 678417 of e-mail mbw@denhelder.nl. U kunt het aanvraagformulier ook downloaden via de rubriek bestuur&politiek/verordeningen . Hier vindt u ook de tekst van de deelsubsidieverordening Topsport-jeugdfonds. Uw aanvraagformulier stuurt u naar de gemeente Den Helder, afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.