Gemeente Den Helder

23-06-2005
Vergaderingen

Donderdag 23 juni: raadscommissie Educatie, Sport en Cultuur De vergadering wordt gehouden in de bovenfoyer van schouwburg De Kampanje en begint om 19.30 uur. Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:

- presentatie over de schouwburg;

- presentatie over de nieuwbouw aan de Marsdiepstraat;
- presentatie over de ontwikkeling van de nieuwbouwplannen van De Windwijzer aan de Pasteurstraat;

- het voorstel het deel van de schouwburg waarin voorheen de collectie van het Reddingsmuseum was ondergebracht, aan te wijzen als Stadshal en de exploitatie in handen te leggen van de Stichting Ondersteuning De Kampanje;

- het voorstel de verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs te wijzigen;
het voorstel het Verbeterplan Regionale meld- en coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten 2005 uit te voeren;

- het voorstel over de voortgang bestuursopdracht De Schots/Sporthal Sportlaan (agendapunt onder voorbehoud van besluitvorming burgemeester en wethouders);

- Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers;

- brief van de voetbalverenigingen van Den Helder met klachten over onderhoudswerkzaamheden aan de voetbalvelden;

- concept Cultuurnota;

- vragen van het CDA over schoolkeuze kinderen;
- stand van zaken uitvoering Nota Dakplan.

Dinsdag 28 juni: Adviesraad voor de Sport
De vergadering begint om 20.00 uur in kamer 008/010 in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. Op de agenda staat onder meer:
- recreatievisie Duinen van de Noordkop van Stichting Landschap Noord-Holland;

- onderzoeksrapportages bestuursopdracht De Schots/Sporthal Sportlaan;
- evaluatie Sportgala

Donderdag 30 juni: raadscommissie Financiële en Economische Zaken Bij het samenstellen van dit bericht was de agenda nog niet bekend.

Donderdag 30 juni: gezamenlijke bijeenkomst van de commissies Stadsontwikkeling & Beheer en Financiële Economische Zaken. De vergadering begint om 17.00 uur bij VOF t Oost aan de Oostoeverweg 9. In deze vergadering wordt een toelichting gegeven op de jaarrekening 2004 van VOF t Oost.

U kunt bij de vergaderingen van de raadscommissies inspreken. Het maakt niet uit of dat onderwerp op de agenda staat. Uiteraard moet het wel over een thema gaan dat thuishoort in de desbetreffende vergadering.Tijdens iedere commissievergadering is voor spreekrecht in totaal maximaal een half uur beschikbaar. Uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering meldt u bij de griffie dat u wilt inspreken, telefoon (0223) 678105. Elke spreker krijgt vijf minuten het woord. Mochten er meer dan zes sprekers zijn, dan verdeelt de voorzitter van de commissie het halfuur evenredig onder het aantal sprekers.
U kunt niet inspreken over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep bij de rechter openstaat of heeft opengestaan. Ook kunt u het woord niet voeren over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen, als het op grond van artikel 9:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht mogelijk is een klacht in te dienen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de griffie, telefoon (0223) 678105.

De vergaderingen beginnen om 20.00 uur en worden gehouden in de raadzaal van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, tenzij anders vermeld. De volledige agendas kunt u nalezen onder de rubriek Bestuur & Politiek/vergaderingen. U kunt de agenda's ook krijgen bij de Klantenservice in het stadhuis, geopend op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.00 uur tot 14.00 uur, op woensdag van 8.00 uur tot 15.30 uur en op donderdag van 8.00 uur tot 19.30 uur.