Ingezonden persbericht


Persbericht

ilse duikt de regio in

~ snel op de hoogte van alle regionale nieuwtjes via ilse.nl ~

Amsterdam, 23 juni 2005 - ilse.nl houdt sinds deze week ook de regionale nieuwsbronnen nauwlettend in de gaten, om zo de meest actuele nieuwtjes die hierin verschijnen te kunnen weergeven in de zoekresultaten. Eerder dit jaar vernieuwde ilse de techniek achter de actualiteitenindex, die ervoor zorgt dat de zoekmachine elk uur haar nieuwsbronnen ververst. Vanaf nu is dus ook alle informatie omtrent regionale nieuwsitems makkelijk te vinden via ilse.nl.

De nieuwsbronnen die ilse heeft toegevoegd zijn de digitale versies van de Amersfoorste Courant, het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Goudsche Courant, de Provinciale Zeeuwse Courant, de Twentsche Courant Tubantia en het Utrechts Nieuwsblad. Surfers komen via de zoekmachine snel terecht bij het meest actuele regionale nieuwsitem en hoeven niet eerst honderden irrelevante zoekresultaten te doorzoeken. Dit maakt het zoeken naar lokaal nieuws een stuk eenvoudiger én efficiënter.

Geen gecross meer op Duivenbos in Overloon
Begin deze week was motorcrossterrein De Duivenbos in Overloon in het nieuws omdat milieuvereniging Land van Cuijck vindt dat het terrein onmiddellijk gesloten moet worden. Bij het intikken van 'Duivenbos' als zoekopdracht op ilse.nl die dag, verscheen bovenaan in de zoekresultaten de link naar het bericht over de discussie dat was geplaatst op de website van de Gelderlander.

Alcoholverbod op Helmondse zwemplas Berkendonk
Ook de Helmonders waren vorige week in rep en roer omdat de politie bij hun zwemplas 'Berkendonk' een alcoholverbod wil invoeren. Het Eindhovens Dagblad schreef over de kwestie en dit bericht stond dezelfde dag nog op nummer één in de resultaten bij de zoekopdracht 'Berkendonk'.

"Vroeger waren mensen afhankelijk van de papieren krant of de buurtroddels om alles te weten te komen over regionale gebeurtenissen, nu kunnen ze deze snel en eenvoudig opsporen via de zoekmachine van ilse", zegt Nils Rooijmans, applicatie architect van de zoekmachine. "Met deze vernieuwing springen we in op de wens naar achtergrondinformatie omtrent actualiteiten en benadrukt ilse haar lokale karakter."

(333 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep

ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder ilse.nl, Startpagina.nl, NU.nl en Web-log.nl bereikt ilse media 63 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl en Cu2.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de mannen- en entertainment titels van Sanoma Men's Magazines (SMM) en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Samen genereren ilse media, newrulez, TVGids.nl en de SMM-titels per maand een half miljard pageviews op het internet.

Naast haar online activiteiten is ilse media uitgever van de welke informatiegidsen. Deze uitgaven en de website Welke.nl helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland.

Voor meer informatie over de ilse media groep kunt u terecht op www.ilsemedia.nl.

Voor meer persinformatie:
Lianne van der Kruk
T: +31 (0)20 8404500
E: lianne.van.der.kruk@ilsemedia.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com