Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (23/6)

TILBURG, 23 juni 2005

Motorrijder verdacht van poging tot doodslag

OISTERWIJK: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.50 uur op t Seuverick een 20-jarige Oisterwijker opgepakt omdat hij terwijl hij een motorfiets bestuurde een stopteken negeerde en in volle vaart tegen de dienstfiets van een Oisterwijkse agent reed. De agent bezeerde daarbij een van zijn handen. De dienders slaagden er echter wel in de verdachte te blokken en aan te houden. Hij is vanmorgen in verzekering gesteld. Hem wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd.

De motorfiets in beslag genomen. Er zat geen kentekenplaat op maar een oud bromfietsverzekeringsplaatje van een ander voertuig. De tweewieler bleek verder niet verzekerd te zijn. Ook droeg de verdachte geen helm.

Veelplegersteam pakt winkeldief

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gisteravond om tien voor zeven in een winkel aan de Spoorlaan in Tilburg een 37-jarige man uit deze stad aangehouden. Agenten van het TVT betrapte de man op heterdaad bij de diefstal van een gevulde koek, ter waarde van 0.85 eurocent. Conform het voor veelplegers geldende protocol is de man in verzekering gesteld en wordt hij na het politieonderzoek ter beschikking van justitie gesteld.

Extra politietoezicht werkt

OISTERWIJK In de strijd tegen de woninginbraken gaat de politie vaker op pad in de wijken. Bij de presentatie van de plannen om de woninginbraak te gaan bestrijden zei districtschef Frans Swinkels gisteren nog: Inbrekers worden niet graag gezien als ze aan het kijken zijn welk huis ze pakken en waar ze kunnen schuilen. We spreken iedereen aan die de wijk binnenkomt en vragen wat hij of zij komt doen. Dat deze aanpak succes oplevert bleek gisteravond in Oisterwijk. Deze extra controle leverde de aanhouding op van drie jongens uit Tilburg (16 en 17 jaar oud).

Surveillerende agenten zagen dat het drietal zich ophield bij woningen aan de Brede Steeg in Oisterwijk. Als agenten alle woningen in deze straat bekijken komen ze tot de ontdekking dat er in een woning was ingebroken. Verder treffen de agenten op een vensterbank een schoenspoor aan en na onderzoek blijkt dit schoenspoor te matchen met de schoenen van één van de verdachten. Het drietal is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in. Van het slachtoffer van de woninginbraak heeft de politie gisteravond een uitgebreide aangifte opgenomen.

38 bekeuringen bij controle in Oisterwijk

OISTERWIJK Gisteravond hebben agenten aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk een verkeers- en bromfietscontrole gehouden. Er werden 26 bromfietsen gecontroleerd en dit leverde 32 bekeuringen op. En passant controleerde de politie ook nog eens zes autos. Ook deze controle leverde evenveel bekeuringen op.

Tilburger rijdt in op bromfietser

TILBURG Aan de Corellistraat in Tilburg hebben agenten vannacht om tien over één, een 19-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij met zijn auto op een 21-jarige man uit Tilburg, die op zijn bromfietser zat, inreed. Dat gebeurde aan de Strausslaan in Tilburg. Aan de hand van het kenteken van de auto kon de politie de verdachte snel lokaliseren en arresteren. Van het slachtoffer heeft de politie vannacht een uitgebreide aangifte opgenomen. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten. De auto van de verdachte is door de politie in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Met drank op achter het stuur

GOIRLE Een 47-jarige man uit Oosterhout is gisteravond om halftwaalf aan het Van Hogendorpplein in Goirle aangehouden, nadat bleek, dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 1.75 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Korte tijd later werd de man weer op dezelfde locatie aangehouden, omdat hij ondanks het hem opgelegde rijverbod toch weer was gaan rijden.

Auteur: Carel Bouman en Willem van Hooijdonk