Persberichten donderdag 23 juni

's-Hertogenbosch 23-06-2005

HARDRUGS INBESLAGGENOMEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van woensdag op donderdag zijn op de Pettelaarseweg een 22-jarige vrouw uit Vught en een 25-jarige man uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten troffen bij een controle verschillende soorten drugs aan, waaronder cocaïne en LSD. De 25-jarige verdachte probeerde te vluchten, maar werd alsnog aangehouden door de politie. De vrouw is eveneens aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De 25-jarige man is inverzekering gesteld.

WEDEROM AANHOUDINGEN VOOR BEDRIJFSINBRAKEN

's-Hertogenbosch -
Met de aanhouding van wederom drie mannen in de leeftijd van 23 tot 30 jaar uit 's-Hertogenbosch gedurende de afgelopen twee weken denken politie en justitie inmiddels 35 bedrijfsinbraken te hebben opgelost. Eind mei werden reeds vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze bedrijfsinbraken. Inmiddels zijn vijf verdachten inbewaringgesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Vught-
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Sint Janstraat een 31-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Schijndel-
Dezelfde nacht is in de Boschweg een 29-jarige Bosschenaar aangehouden voor hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN WINKELDIEVEGGES

Den Bosch -
In de Rompertpassage heeft de politie woensdagmiddag een 28-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden die verdacht wordt van een winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker had gezien dat de verdachte make-up in een geprepareerde tas stopte. Zij passeerde de kassa zonder te betalen en is aangehouden. De vrouw heeft afstand gedaan van de make-up, met een totale waarde van 136 euro. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij is in vrijheid gesteld.

Den Bosch -
De politie heeft woensdagmiddag in een winkel aan de Lokerenpassage een 40-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden die ervan wordt verdacht zonnebrandcrème en vlees te hebben gestolen, ter waarde van 56 euro. Ze had de spullen onder haar kleding gestopt en liep naar buiten zonder af te rekenen. Zij heeft afstand gedaan van de spullen.

GEEN IDENTITEITSBEWIJS

Donderdagochtend heeft de politie aan de Daandelendennen in Venhorst een 60-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. Zij zat op een bankje te slapen en schrok wakker toen de politie kwam. De vrouw is in vrijheid gesteld.