Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsung Pro815 geeft prosumer grootste zoombereik ter wereld in handen

Samsung introduceert 8 megapixel digitale camera met 's werelds grootste optische zoom

Naarden, 23 juni 2005 - Samsung introduceert met de Pro815 een 8 megapixel digitale camera met 's werelds grootste optische zoom van 15x. Ook beschikt de high-end camera over 's werelds grootste LCD-display dat ooit in een digitale camera is toegepast. Op het display met een beelddiagonaal van 3,5 inch kunnen opnamen zelfs in fel zonlicht goed beoordeeld worden. Het tweede LCD-display aan de bovenzijde van de camera maakt het makkelijk om vanuit ongewone posities te fotograferen. De Samsung Pro815 is uitgerust met een 1900mAh lithium-ion batterij met een ongeëvenaard vermogen. Met een volle batterij kan de fotoliefhebber meer dan 500 haarscherpe foto's maken.

De Pro815 heeft een 15x optische zoom met een focale lengte van 28-420 mm (35 mm equivalent), zodat fotoliefhebbers met één lens een groothoekfoto en een supertelezoomfoto kunnen maken. De Pro815 is voorzien van totaal vier glazen lenzen met een lage dispersie die speciaal zijn ontwikkeld om chromatische aberratie te minimaliseren, die kan optreden wanneer een lens zowel voor groothoek- als ultrazoomfoto's geschikt is. Het wereldberoemde Schneider-KREUZNACH-objectief met een lichtsterkte van F2.2~F4.6 is uiterst betrouwbaar. In combinatie met de hooggevoelige CCD levert de camera de beste beeldkwaliteit in zijn klasse.

Met een TFT-LCD-scherm van 3,5 inch beschikt de Samsung Pro815 over 's werelds grootste LCD-display in een digitale camera. Hierdoor kan elke fotograaf de compositie goed op het display beoordelen. Door de toepassing van de TMR-technologie (Transmissive with Micro Reflective) kan dat zelfs bij fel zonlicht. Het LCD-display geeft 16,7 miljoen kleuren weer, waardoor de foto's levensecht op het scherm verschijnen. Door de brede kijkhoek kan de fotograaf de beelden bovendien gemakkelijk op het display aan bekenden laten zien. Ook is de camera voorzien van een elektronische beeldzoeker van 0,44 inch.

Met de Pro815 kan de gebruiker foto's vanuit de heup maken. Op het 1,44 inch brede TFT-LCD-kleurendisplay aan de bovenzijde van de camera kan het te fotograferen object namelijk eveneens worden weergegeven. Ook kan de gebruiker dit scherm als statusdisplay gebruiken. Aangezien de vereiste informatie hierop altijd wordt weergegeven, kan hij de gewenste functie sneller selecteren en een voorwerp sneller fotograferen.

De high speed mode van de Pro815 zorgt voor stabiel fotograferen, ook bij het gebruik van telezoom. De camera bevat een high-sensitivity 2/3" CCD en een high-performance lens. Wanneer de gebruiker de high speed mode selecteert, vergroot de camera automatisch de gevoeligheid tot maximaal ISO 800, afhankelijk van de omgevingsbelichting en de focale lengte. De Pro815 maakt gebruik van een exclusief low-noise algoritme, waardoor de camera altijd foto's met weinig ruis maakt en daarmee een uitstekende beeldkwaliteit oplevert. Met de snelle sluitertijd in de high speed mode kunnen zelfs snelbewegende doelen scherp worden gefotografeerd.

De Pro815 heeft de snelste reactietijden in zijn klasse. De opstarttijd en de shot-to-shot-snelheid zijn teruggebracht tot respectievelijk 1,0 seconde en 1,3 seconde. De camera heeft door de toepassing van een passieve AF-sensor zelfs in de telezoommode een AF-snelheid van minder dan 1,0 seconde. Dankzij de vertragingstijd van de sluiteropening van 0,05 seconde kan de gebruiker de actie op het juiste moment vastleggen.

De fotoliefhebber maakt met de Pro815 high speed continu-opnamen van 2,5 frames per seconde of normale continu-opnamen, zodat hij tijdens de opname het beeld op het LCD-scherm kan bekijken. Ook kan hij voor ultra high speed continu-opnamen kiezen, waarbij hij maximaal tien beelden per seconde kan schieten met een grootte van 1 megapixel per beeld. De opnamen worden opgeslagen op een Compact Flash geheugenkaart. Via USB 2.0-verbinding kunnen deze eenvoudig naar een PC worden overgezet.

De Pro815 biedt toegankelijke functies voor handmatig fotograferen, zoals de functies voor handmatige belichting (Aperture/Shutter/Manual) en handmatige focus. Met de drie ringen rond de lens kan de fotograaf de zoom, focus en EV-compensatie met de hand rechtstreeks inregelen. Via het dual jog-systeem stelt hij het diafragma en de sluitersnelheid met precisie in. De camera bezit verschillende modi om te focussen, waaronder 'AF Lock', 'Continous AF' en 'Select Area AF'. Wanneer de fotograaf aan de focusring draait, schakelt de camera direct over op handmatig focussen. Bovendien is 'bracketed' fotograferen mogelijk voor belichting, focus en witbalans. Voor de witbalans heeft de camera drie instellingen, namelijk Preset, Custom en Colour Temperature Adjust, zodat de kleuren op die manier kunnen worden weergegeven, zoals de fotoliefhebber dat in gedachte heeft. Ook kan hij het contrast en de kleurverzadiging exact bepalen. De camera ondersteunt Adobe RGB color space, evenals ongecomprimeerde RAW-bestanden van 8 megapixel, waarmee de gebruiker een ruime keuze in beeldbewerking heeft.

De Pro815 is voorzien van een krachtige interne flitser voor perfect belichte foto's, zelfs in een donkere omgeving. Hiermee kan de fotoliefhebber tot een afstand van 7,7 meter fotograferen. Bovendien beschikt hij over een zogenaamde 'Hotshoe'-aansluiting voor een externe flitser. Ook maakt de Pro815 video-opnamen met stereogeluid in VGA-kwaliteit.

Met een 1900 mAh 7.4V Li-ion batterij is de Pro815 uitgerust met de grootste capaciteit ter wereld. Met een volle batterij kan de gebruiker meer dan 500 foto's schieten, gebaseerd op de CIPA-standaard.

De Samsung Pro815 is vanaf augustus verkrijgbaar voor ¤ 799, incl. B.T.W. Voor dit model komen diverse accessoires op de markt, waaronder een externe flitser, filters en een afstandsbediening

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsungcamera.com



Ingezonden persbericht