Politie Gelderland-Midden

Arnhem - 15-jarige aanrander aangehouden Park Presikhaaf
Publicatiedatum: 23-06-2005

De politie heeft woensdagmiddag 22 juni jl. een 15-jarige jongen uit Arnhem aangehouden in het park Presikhaaf in Arnhem. De jongen wordt verdacht van een tiental aanrandingen, merendeels in het park Presikhaaf gepleegd.

De politie kreeg hiervan in 2003 en in 2005 aangiftes binnen. In alle gevallen ging het volgens de slachtoffers om een jongen met een fiets die vrouwen aansprak, bijvoorbeeld vroeg hoe laat het was, en vervolgens de vrouwen bij de billen of borsten of in het kruis greep. Afgelopen maandag 20 juni jl. werd opnieuw een vrouw in het park Presikhaaf door een jongen aangerand. Politiemensen van het bureau Zedenzaken zijn daarop weer gaan posten.
En aan de hand van het signalement werd hij woensdagmiddag in het park aangehouden en heeft deze aanranding bekend. Door het bureau Zedenzaken wordt hij verder verhoord.
De jongen is in verzekering gesteld en wordt vrijdag 24 juni voorgeleid bij de Kinderrechter.
Op grond van het aantal aangiften (2 in 2003 en 8 in 2005, waarvan 5 in het park) verdenkt de politie hem van een tiental gepleegde aanrandingen, maar sluit niet uit dat er meer vrouwen het slachtoffer zijn geworden. De politie verzoekt hen in dat geval contact op te nemen met het bureau Zedenzaken.

///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---


---

Elst - Ongeval Rijkerswoerdse plassen: kind overleden
Publicatiedatum: 23-06-2005

Het vierjarig jongetje dat gisterenmiddag, 22 juni, rond 15.00 uur bewusteloos uit het zwemwater van de Rijkerswoerdse plassen tussen Arnhem en Elst werd gehaald is vanmorgen omstreeks 10.30 uur overleden.

De peuter was gistermiddag even aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt, die direct zijn gaan zoeken en alarm sloegen, waarna de hulpverlening werd ingeschakeld. Niet lang daarna werd door een zwemmer het kind buiten kennis aangetroffen in het water. Door omstanders werd reanimatie toegepast, dat werd overgenomen door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Per traumahelicopter is het kind in zorgwekkende toestand naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen overgebracht. De politie onderzoekt nog de toedracht van het ongeval.

Contactpersoon redactie
Bureau Communicatie Rivierenland
Carla Verhaaf
0316-368031