Sensor over de professionalisering van de Security Manager

23.06.2005 / 15:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Securicor

De afgelopen 25 jaar is Security Management steeds verder geprofessionaliseerd. De Security Manager van vandaag is geen oud-politieman of oud-militair. Het is iemand die bewust heeft gekozen voor het vak en een aantal pittige opleidingen heeft afgerond. In het juninummer van Sensor geven vier experts een toelichting op de ontwikkelingen en trends in Security Management. Joop Verdonk, directeur van het Security College signaleert de volgende trend: 'De nieuwe generatie Security Managers zijn meer generalisten, die behalve over Security ook kennis hebben op het gebied van financiën, personeelsmanagement en strategie.' Ruud Kloppenburg, Senior Security Adviser bij 4iTrust Risk Management BV zegt het volgende: 'Als ik in de toekomst kijk dan denk ik dat puur Security Management zal ophouden te bestaan. Security zal meer integreren met Safety. En in die hoedanigheid zal Security onderdeel worden van het huidige totale Health, Safety en Environment (HSE)-concept. In meerdere bedrijven wordt aan HSE een tweede S namelijk die van Security toegevoegd: HSSE.'

De visie van Ruud Kloppenburg sluit goed aan bij een ander artikel in het juninummer van Sensor namelijk het artikel over de koppeling van Safety en Security bij Chemelot. Chemelot is een multi-user site in Sittard-Geleen, waar onder andere DSM en SABIC zijn gehuisvest. Jos Keulen, manager Park Protection, geeft in het artikel toelichting op de integratie van Safety en Security bij Chemelot.

Verder in Sensor
Naast de genoemde artikelen bevat Sensor o.a. een artikel over Servauto, de dochtermaatschappij van Total Nederland N.V. die 123 tankstations in Nederland exploiteert. Servauto heeft voor de sluitbegeleiding van 80 tankstations gekozen voor Securicor. Verder in Sensor een artikel over de beveiliging van RVS (Rotterdamse Verzekeringssociëteit) en een artikel over Parkpop. Zondag 26 juni a.s. vindt voor de vijfentwintigste keer Parkpop plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Securicor zorgt sinds een aantal jaar voor de beveiliging van de VIPS en de pers.