Politie Zaanstreek-waterland


08:57 21-JUN-05
PURMEREND, NETWERK

Motorrijder gewond

Een 28-jarige motorrijder uit Volendam is gewond geraakt na een aanrijding met een personenwagen die werd bestuurd door een 41-jarige Purmerendse. De vrouw reed vanuit Westelijke richting over het Netwerk en wilde linksaf de Impuls oprijden. Hierbij heeft zij vermoedelijk de haar tegemoetkomende motorrijder over het hoofd gezien waardoor die tegen de auto aan reed. De Volendammer werd met vermoedelijk een gebroken hand en een gekneusde knie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto heeft schade aan de rechter voorkant en de motor raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd.

15:52 22-JUN-05
PURMEREND, GANGESLAAN

Fietsenstalling afgebrand

De politie onderzoekt een brandstichting waarbij de fietsenstalling achter het Gezondheidscentrum geheel is afgebrand. In de stalling stond alleen een tuinstoel en een fiets. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat het hele gebouwtje afbrandde. Getuigen hebben jongens bij de fietsenstalling gezien die er mogelijk wat mee te maken hebben.

16:24 22-JUN-05
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG
Snelheidscontrole
Met de radarapparatuur en fototoestel op het statief heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden in de richting van Zaandam. Van de 930 gepasseerde motorrijtuigen werd 6,7% op de foto gezet vanwege te hoge snelheid. De snelste van de 63 geflitste auto's krijgt een bekeuring voor 34 kilometer overschrijding van de maximumsnelheid van 80 km per uur in de bus.

16:55 22-JUN-05
PURMEREND, KANAALDIJK

Jongen gewond na val uit hijskraan

Een 14-jarige jongen uit Purmerend viel voor de ogen van politieagenten uit een kraan bij de voormalig betoncentrale en brak daarbij vermoedelijk zijn enkel. Na een melding zagen surveillerende agenten dat ongeveer 15 jongens in snel tempo uit de kraan probeerden te klimmen bij het zien van de politieauto. De jongen probeerde langs een waterslang van ongeveer acht meter hoogte naar beneden te gaan maar hij verloor zijn houvast en viel op de stenen. Direct werden de ambulance en traumaheli opgeroepen waarna de jongen per ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis werd gebracht. Behalve de gebroken enkel is er mogelijk sprake van inwendig letsel.

17:31 22-JUN-05
PURMEREND, KOESTRAAT

Winkeldief loopt weg met stofzuiger

Een 34-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van winkeldiefstal. Een medewerkster van een warenhuis zag de man met een showmodel stofzuiger weglopen zonder bij de kassa af te rekenen. Een getuige volgde de man en kon surveillerende agenten waarschuwen die hem vervolgens arresteerden. De verdachte heeft een verklaring afgelegd en werd vervolgens heengezonden. De stofzuiger fungeert weer als showmodel in het warenhuis.


18:44 22-JUN-05
MONNICKENDAM, PURMERENDERWEG
Snelheidscontrole
Woensdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden waarbij de radarapparatuur stond opgesteld in de richting van de Oosterweg. Van de 810 gepasseerde voertuigen werden er 68 op de foto gezet omdat zij sneller dan de toegestane 60 km per uur reden. Op dezelfde middag werd met radar gecontroleerd op de Provincialeweg N518 in de richting van Marken. Op deze 80 km weg werden 40 voertuigen op de foto gezet waarbij van de snelste 114 km per uur werd gemeten. De acceptgiro's worden binnenkort door het Centraal Justitieel Incassobureau verzonden naar de eigenaren van de voertuigen.

22:56 22-JUN-05
DEN ILP
Snelheidscontrole
De politie heeft woensdagavond bij een snelheidscontrole met de radarauto van 350 passerende voertuigen de snelheid gemeten. 55 werden op de foto gezet omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De bestuurder die met 108 km per uur voorbij ging zal dit later bij de rechter uit mogen leggen.

00:19 23-JUN-05
loc.: ZAANDAM, PIET MONDRIAANSTRAAT
Politie houdt twee bromfietsdieven aan
De politie heeft een 17 en 18-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van poging diefstal van een scooter. Getuigen hadden de jongens nabij garageboxen zien rommelen aan het geparkeerde voertuig. Bij aankomst van de politie agenten gingen de verdachten er vandoor. Na een korte actie in de buurt met meerdere eenheden en een speurhond kon een van de verdachten worden gearresteerd. Zijn handlanger kon later in een woning worden aangehouden. Tegen de verdachten werd verbaal opgemaakt. De scooter is veiliggesteld bij een politiebureau.

01:25 23-JUN-05
ZAANDAM, PALTROKSTRAAT
Drankrijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft het rijbewijs van een 24-jarig man uit Koog aan de Zaan ingevorderd omdat hij na gebruik van alcohol een personenauto bestuurde. Na aanhouding gaf de alcoholtester op het bureau meer dan twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid aan. Na verhoor werd de verdachte met een rijverbod van zeven uren heen gezonden.

11:47 23-JUN-05
loc.: PURMEREND, SIGNAAL
Politie controleert op illegale arbeid
Bij een controle in het kader van de wet Arbeid Vreemdelingen heeft de vreemdelingenpolitie bij een bedrijf een illegaal in Nederland verblijvende 41-jarige man aangetroffen. De man is ingesloten voor de uitzettingsprocedure, tegen het bedrijf is proces verbaal opgemaakt. Dit type controle vind met enige regelmaat plaats. Politie, Arbeidsinspectie,Belastingdienst en SIOD werken daarbij samen.


---- --