Exendis PERSBERICHT

Ede, 23 juni 2005

Nederlandse dochter van EXENDIS, EXENDIS BV, stroomlijnt organisatie

EXENDIS B.V. heeft verder invulling gegeven aan de eerder aangekondigde maatregelen om de organisatie verder te stroomlijnen. De marktomstandigheden en de gewijzigde portfolio van activiteiten als gevolg van strategische keuzes, vroegen om een flexibelere en slagvaardigere organisatie. Onderdeel van deze maatregelen is dat het personeelsbestand van Exendis B.V. per 1 september 2005 tot 27 medewerkers wordt teruggebracht. Met de vakbonden is een akkoord bereikt over het sociaal plan, de ondernemingsraad van EXENDIS B.V. heeft over de reorganisatie advies uitgebracht en vervolgens zijn de medewerkers wiens arbeidsplaats is komen te vervallen geïnformeerd.

De heer B. Jankovich, algemeen directeur, licht toe: "Deze maatregelen waren noodzakelijk om EXENDIS B.V. in een nieuwe fase te brengen. Ik betreur dat hierbij een aantal arbeidsplaatsen verloren is gegaan, wat nodig was om de vereiste slagkracht in deze nog altijd lastige markt te winnen." De kosten verbonden met deze reorganisatie zijn reeds ten laste van het boekjaar 2004 genomen.

Profiel
EXENDIS N.V., genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V., is ontstaan uit het samengaan van het Nederlandse De Drie Electronics Beheer N.V. (opgericht 1939) en het Duitse industrie automation Energiesysteme GmbH & Co KG (opgericht 1969).

EXENDIS richt zich met haar kernactiviteiten energieconversie en betrouwbare energievoorziening op de marktsegmenten Mobiliteit, Infrastructuur en duurzame energie; Energy Systems Mobility vervaardigt een uitgebreide product-range van technologisch hoogwaardige batterijladers, inclusief bewakings- en managementsystemen, voor traktiebatterijen. Energy Systems Infrastructure ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor voedingen in de sectoren Transport, Energiedistributie, Scheepsbouw en Defensie. EXENDIS Renewable Energy B.V. is opgericht in 2002 en houdt zich bezig met de realisatie en verkoop van inverters voor onder andere zonnepanelen. Voor verdere informatie:
EXENDIS BV:
De heer B. Jankovich
Tel.: 0318-676102


---- --