Exendis PERSBERICHT

Ede, 23 juni 2005
Duitse dochter van EXENDIS, iaE GmbH & Co KG, vraagt uitstel van betaling aan

Vanwege de aanhoudend slechte resultaten ziet de Duitse dochteronderneming van EXENDIS, iaE GmbH & Co KG, zich genoodzaakt uitstel van betaling aan te vragen. Zoals eerder aangegeven wordt iaE sinds 2001 geconfronteerd met aanhoudend slechte marktomstandigheden en teruglopende omzet. Daarnaast was er sprake van een daling van de omzet door de effecten van een door oud- werknemers opgerichte concurrerende onderneming.

Zoals aangekondigd in het persbericht van 26 mei 2005 was, ondanks de reeks eerder doorgevoerde reorganisaties, een nieuwe verstrekkende reorganisatie voor het Duitse dochterbedrijf iaE noodzakelijk. Daarbij werd aangegeven dat de mogelijkheden voor de concrete invulling daarvan, inclusief het aantrekken van financiële partners, nog werden onderzocht. Tot op heden hebben de onderzochte mogelijkheden niet tot een economisch haalbare oplossing geleid, waardoor iaE zich genoodzaakt ziet uitstel van betaling aan te vragen. EXENDIS heeft de deelneming in iaE in de jaarrekening 2004 reeds volledig afgewaardeerd. De komende tijd zullen de mogelijkheden voor een doorstart van deze activiteit verder worden onderzocht.

Profiel
EXENDIS N.V., genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V., is ontstaan uit het samengaan van het Nederlandse De Drie Electronics Beheer N.V. (opgericht 1939) en het Duitse industrie automation Energiesysteme GmbH & Co KG (opgericht 1969).

EXENDIS richt zich met haar kernactiviteiten energieconversie en betrouwbare energievoorziening op de marktsegmenten Mobiliteit, Infrastructuur en duurzame energie; Energy Systems Mobility vervaardigt een uitgebreide product-range van technologisch hoogwaardige batterijladers, inclusief bewakings- en managementsystemen, voor traktiebatterijen. Energy Systems Infrastructure ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor voedingen in de sectoren Transport, Energiedistributie, Scheepsbouw en Defensie.

EXENDIS Renewable Energy B.V. is opgericht in 2002 en houdt zich bezig met de realisatie en verkoop van inverters voor onder andere zonnepanelen. Voor verdere informatie:
EXENDIS NV:
De heer B. Jankovich
Tel.: 0318-676102


---- --