Gemeente Haarlem


Persbericht


Datum : Donderdag 23 juni 2005


Burgemeester gelast onmiddellijke sluiting

"Coffeeshop 2000" voor één jaar dicht


Verlofbedrijf "Coffeeshop 2000" aan de Kleine Houtstraat 118 gaat voor één jaar dicht. Woensdagmiddag 22 juni 2005 heeft de politie hier vier kilo hasj in beslag genomen. De burgemeester van Haarlem heeft met gebruikmaking van artikel 13 b van de Opiumwet de onmiddellijke sluiting gelast. Deze sluiting geldt voor de periode van één jaar. De eigenaar van het bedrijf is donderdagmiddag 23 juni geïnformeerd over dit besluit.

De sluiting is een gevolg van de activiteiten die door de eigenaar van het bedrijf werden ontplooid.
Na doorzoeking van het bedrijfspand door de politie bleek dat de eigenaar van het horecabedrijf handelde in softdrugs.


Verkoop van softdrugs is alleen toegestaan in door de burgemeester gedoogde coffeeshops. Daarbuiten staat de Opiumwet verkoop van softdrugs niet toe.

Vanwege de handel in softdrugs is ook het verlof (tot het verstrekken van alcoholvrije drank voor gebruik ter plaatse) voor het bedrijf ingetrokken.

Het is niet de eerste keer dat de politie constateerde dat de betrokken ondernemer handelde in softdrugs. Burgemeester Pop heeft daarom besloten dat het horecabedrijf voor een periode van één jaar gesloten moet blijven. Met deze lange sluitingsperiode beoogt hij dat de bekendheid van de locatie als bedrijf waarin met softdrugs kan kopen teniet wordt gedaan.

Informatie bij : sector Publieksdienst
Contactpersoon: Ton Boon, communicatieadviseur
Telefoon : 023 - 511 4483
Fax : 023 - 511 5171
E-mail : amboon@haarlem.nl
Nummer : 184/2005
---- --