Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Atos consulting trekt twee topmarketeers aan

Utrecht, 23 juni 2005 - Drs. Stephan Linnenbank (40) en drs. Frans van Rheenen (43) hebben de overstap gemaakt naar World Class Customer Management van Atos Consulting als Principal Consultants. Naast hun rol als marketing- en sales-consultants zullen zij de marktbehoefte onderzoeken naar het outsourcen van datagedreven marketing- en salesfuncties. Linnenbank en Van Rheenen zijn beiden afkomstig van het gerenommeerde adviesbureau Paul Postma Marketing Consultancy B.V.

Onderzoeksbureaus als Forrester en Gartner geven aan dat het rendement op marketing en sales beter kan én moet. Veel profit en non profit organisaties, aldus Forrester en Gartner, kampen nog met inefficiënte en ineffectieve marketing en sales. Door het outsourcen van datagedreven marketing- en salesfuncties, aan hierin gespecialiseerde bedrijven, krijgen uitbestedende ondernemingen toegang tot state of the art kennis en technologie op dit gebied. Uitbesteding van die functies leiden tot bewijsbaar efficiëntere en effectievere marktbewerking. Het outsourcen van datagedreven sales en marketing is een ontwikkeling die al in volle gang is in de Verenigde Staten en Engeland. Naar verwachting tekent deze trend zich binnenkort ook af in Europa.

World Class Customer Management van Atos Consulting speelt op deze trend in door full service ondersteuning te bieden op het totale scala aan marketing- en salesvraagstukken. Daarbij valt te denken aan marketingstrategie, CRM, propositie- en productontwikkeling, business development, customer en product life cycle management en channel management.

Ervaren marketeers
Linnenbank en Van Rheenen zijn beiden gereputeerde marketeers, afkomstig van het in marketing en sales gespecialiseerde adviesbureau Paul Postma Marketing Consultancy B.V. In de functie van respectievelijk MT-lid en adjunct-directeur hebben zij bij een groot aantal bedrijven in verschillende branches database gedreven marketing en sales geïntroduceerd en geïmplementeerd.

Linnenbank heeft als adviseur bovendien ruime ervaring opgedaan binnen de financiële dienstverlening, bij telecombedrijven, culturele instellingen en energiebedrijven. Eerder was hij onder andere werkzaam als profit center manager bij AIG International, als manager marketing en directe verkoop bij NVS Verzekeringen en als manager Databasemarketing Services bij de Jaarbeurs Utrecht.

Van Rheenen heeft als adviseur ruime ervaring opgedaan in de financiële sector (banken en verzekeraars), bij zorgverzekeraars, uitgeverijen, charitatieve instellingen en energiebedrijven. Daarvoor was hij in diverse marketing- en salesfuncties werkzaam bij onder andere Spaarbeleg, AEGON en IIR.

Over Atos Consulting
Atos Consulting is een toonaangevende, internationale business- en IT-consultancy met wereldwijd meer dan 2500 gedreven professionals, van wie er circa 950 in Nederland werken. Atos Consulting is de partner voor klanten die zoeken naar effectieve oplossingen op het gebied van rendement, organisatie, processen en control. Zij biedt diepgaande kennis van branchespecifieke, primaire processen én van ondersteunende processen, zoals Finance, HRM en IT.

Indien nodig biedt Atos Consulting ook interim management of neemt zij processen over. Daarbij neemt Atos Consulting een onafhankelijke positie in, adviseert zij deskundig en werkt nauw samen - voor en mét klanten.

Atos Consulting is een zelfstandig onderdeel van Atos Origin, de grootste beursgenoteerde Europese IT-dienstverlener (omzet ruim 5 miljard euro), waar circa 46.000 mensen werken, van wie circa 9000 in Nederland. Atos Origin stelt haar klanten - top 500-ondernemingen - in staat hun visie om te zetten in resultaten door strategische advisering, systeemintegratie en managed operations. Bezoek voor meer informatie over onze werkwijze, klanten en resultaten www.atosconsulting.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (