Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente

Geweld tegen krantenbezorgster

Een 16-jarige krantenbezorgster weigert krant af te geven, waarna zij in haar buik gestompt wordt

Oldenzaal

Een 16-jarig meisje uit Oldenzaal was woensdag 22 juni omstreeks 17.45 uur bezig met het bezorgen van kranten in de wijk de Graven-Es in Oldenzaal. In de Griekenlandlaan, ter hoogte van de kruising met de Seinelaan, werd zij aangesproken door een man, die op het trottoir liep. Hij vroeg om een krant waarop het meisje antwoordde dat zij alle kranten moest bezorgen en hem niet zomaar een krant mocht geven. De man pakte het meisje bij de arm vast en gaf haar vervolgens een harde stomp in haar maag. Hierna ging hij er lopend vandoor in de richting van het bos.

Het signalement van de man is als volgt: een blanke man van ongeveer 20 à 22 jaar, ongeveer 1.85 meter lang, normaal postuur en opvallend kort blond haar. Zijn haar is boven zijn oren opgeschoren en bovenop heeft hij korte stekeltjes. Hij droeg een lichtgroen T-shirt en een blauwe spijkerbroek. Verder droeg hij een gouden kettinkje met een hangertje.

Het meisje deed inmiddels aangifte van mishandeling. Zij heeft geen zichtbaar letsel, maar heeft nog steeds pijn in haar maagstreek.

De politie komt graag in contact met getuigen, die de man hebben zien lopen of andere informatie over deze zaak hebben. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau in Oldenzaal of contact opnemen met de afdeling Oldenzaal via het nummer 0900-8844. (05-077657)

Spelen met ijzerdraad?

Drie jongens trekken ijzerdraad omhoog net op het moment dat twee fietsers passeren

Almelo

Woensdagavond 22 juni rond 20.30 uur fietsten twee jongens, waaronder een 13-jarige jongen uit Almelo, over de Leemslagenweg in hun woonplaats. Zij zagen drie jongens aan de kant van de weg staan. Voor de twee jongens fietste een oudere man, die de drie jongens passeerde zonder dat er wat gebeurde. De twee jongens zagen een stuk ijzerdraad op de weg liggen. Toen zij met een wiel over het draad fietsten, trokken de jongens het draad omhoog. Hierdoor vielen beide jongens van de fiets. De drie jongens renden hard weg. Beide fietsen raakten beschadigd maar gelukkig liepen de twee jongens geen letsel op. De 13-jarige jongen deed inmiddels aangifte. Van de drie daders is bekend dat twee van hen blond haar hebben en de derde donker haar. De leeftijd van de jongens is ongeveer 11 á 12 jaar.

De politie komt graag in contact met de man die voor de twee jongens fietsten. Ook eventuele andere getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (05-077942)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --