Ingezonden persbericht


Persbericht

ASCURE's spoedcursus beveiliging streng verboden voor hackers

Training: hoe houden we krakers van Web Applications en Web Services buiten de deur

Amsterdam, 23 juni 2005 --- Kwaadaardige aanvallen op e-businessapplicaties zijn aan de orde van de dag. Informatiebeveiliger Ascure gaat daarom snel van start met opleidingen voor de beveiliging van e-businessapplicaties tegen aanvallen van hackers en crackers. Richtten zij zich in het recente verleden nog niet duidelijk op de webapplicatie, op dit moment is dat wel het geval. De aangerichte schade kan zeer ernstige vormen aannemen, zegt Ascure. Tijd om netwerkbeheerders en informatiebeveiligers met de neus op de feiten te drukken en ze te leren hoe rampen te voorkomen.

Het doel van de trainingen is deelnemers kennis bij te brengen van de gang van zaken tijdens de inval door een kwaadwillende in de webapplicatie. Ascure zal daarbij ingaan op de zogeheten best practices voor de beveiliging van webapplicaties in .NET en Java. Daarnaast zal de cursisten worden geleerd waar zich de kwetsbaarheden in de applicaties bevinden en hoe hackers die kunnen misbruiken om zich toegang te verschaffen tot vertrouwelijke informatie. Invallen kunnen ook leiden tot ernstige verminking van de website of tot zogeheten denial-of-service.

Hackers geen toegang, strenge toelatingsprocedure
Deelnemers aan de cursus zullen grondig worden gescreend. Zo zullen zij moeten bewijzen dat zij daadwerkelijk te maken hebben met de diensten die de klant van Ascure aanbiedt. Voor deelname is een kopie van het paspoort en een officieel bewijsstuk van de directie van het bedrijf vereist. Deze voorzorgsmaatregelen zijn genomen om er zeker van te zijn dat er geen hackers binnendringen.

De training is bedoeld voor systeem- en netwerkbeheerders, informatiebeveiligers, de verantwoordelijke voor de e-business infrastructuur, ontwikkelaars, project managers en testers van e-business applicaties.

Kandidaten moeten kennis hebben van TCP/IP, netwerktopologie en netwerktechnologie, en ervaring hebben met op Unix en Windows NT gebaseerde netwerken. De training duurt twee volle werkdagen en wordt bij goed gevolg afgesloten met een certificaat. De kosten van de training Web Application Security / Web Service Security bedragen euro 1900,00.

Ascure
Ascure is een onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van informatiebeveiliging. De onderneming is in deze dienstverlening gespecialiseerd en verricht geen andere activiteiten. Ascure verzorgt het gehele spectrum van informatiebeveiliging. Dit betreft niet alleen de implementatie van informatiebeveiligingsoplossingen die ondernemingen bescherming bieden tegen een veelheid aan dreigingen, maar tevens alle niet-technische kwesties, zoals het samenstellen van een bedrijfsspecifieke Corporate Security Policy, de implementatie van een bewustmakingsprogramma over informatiebeveiliging en het uitvoeren van Security Audits. Ascure heeft vestigingen te Gent (B) en Nieuwegein. Meer informatie is te vinden op www.ascure.com.