Ingezonden persbericht


Stichting GO W&P tevreden met afdoeningswijze T&P-overeenkomsten

AEGON BEEINDIGT T&P-CONTRACTEN MIDDELS TERUGBETALING INLEG - 3 -

-- Met aanvullingen in vijfde alinea (afdoening overige box+ overeenkomsten) --

De stichting GO W&P reageert met instemming op het aanbod van Aegon om de overeenkomsten waarbij is belegd in het T&P Resultante fonds met onmiddellijke ingang te beëindigen. In een brief gericht aan beleggers in dit product geeft Aegon aan de klanten hun volledige inleg (veelal 23.000 euro per contract) terug te betalen.

De stichting GO W&P heeft Aegon eerder gewezen op het ontbreken van foldermate­riaal ten tijde van het afsluiten van de contracten. Ook zet zij vraagtekens bij het beleggingsconcept waardoor het zeer twijfelachtig is of beleggers een reële kans hebben een hoger rendement te behalen dan de (niet-aftrekbare) rente. Bovendien stuitte de stichting op een vermenging van belangen. Een van de ontwikkelaars van het product (Wagner & Partners) was tevens indirect aandeelhouder in de beheersmaatschappij van T & P.

Eerder dit jaar besloot Aegon ook beleggers in het box+ product waarbij geld werd gestopt in het Vastgoedmixfonds hun inleg terug te betalen vanwege de voorgenomen liquidatie van het fonds.

Het T&P Resultante fonds is in 2000 opgezet door Tielkemeijer & Partners, een in 1997 opgerichte vermogensbeheerder gevestigd in Capelle a/d IJssel. Mede dank zij de distributiekracht van de (indirect) gelieerde partij Wagner & Partners wist zij circa 40 miljoen euro op te halen voor haar systeem van 'gecalculeerd beleggen'. De prestaties van het fonds vallen tegen: in geen enkel jaar wist het fonds de - voor dividend gecorrigeerde - AEX-index te verslaan. Als gevolg van koersdalingen, relatief hoge kosten en teleurstellende prestaties van het fonds alsmede de beëindiging van financiële plannen van Wagner & Partners is het fondsvermogen inmiddels teruggelopen tot circa 18 miljoen euro.

De stichting GO W&P is nog met Aegon in gesprek over de afwikkeling van de laatste box+variant, waarbij belegd werd in 5 AEX-hoofdfondsen. Zij verwacht op korte termijn overeenstemming te bereiken over een voor een aantal klanten aanvaardbare oplossing. Daarna zal de stichting GO W&P pogen de resterende schade te verhalen op de verantwoordelijke tussenpersoon aangezien uit een inventarisatie blijkt dat de grieven tegen dit product zich voornamelijk richten tegen het verkoopproces.

---------------------------------------------------------Einde bericht



Ingezonden persbericht