Provincie Zuid-Holland

Negatief zwemadvies Dobbeplas te Nootdorp

De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor de Dobbeplas te Nootdorp. De reden voor het zwemadvies is een hoge concentratie blauwwier in relatie met de reeds gemelde gezondheidsklachten.

De klachten betreffen grotendeels huidirritatie, bultjes en jeuk.Blauwwieren kunnen, binnen 12 uur na het zwemmen, gezondheidsklachten veroorzaken. De symptomen kunnen bestaan uit maag- en darmproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, koorts en huidirritatie. De provincie adviseert zwemmers met klachten altijd een huisarts te raadplegen. Met name jonge kinderen, ouderen en mensen met verminderde weerstand zijn vatbaarder voor besmetting. Ook honden kunnen ziek worden als zij besmet water drinken.

Voor de overige zwemlocaties gelden, met uitzondering van Plas Europapark te Alphen aan den Rijn en Kraaiennest te De Lier, geen maatregelen.

Actuele informatieOp de provinciale website www.zuid-holland.nl en via de zwemwatertelefoon (070 44175 50) is actuele informatie over alle Zuid-Hollandse zwemlocaties te vinden. De zwemwatertelefoon is op werkdagen te bereiken tussen 08.30 - 16.30 uur.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22