Politie Hollands Midden

Datum: 23 juni 2005

Lisse Aanhoudingen na wegtrekken bloemen De politie heeft op woensdag 22 juni, omstreeks 01.30 uur, twee jongens aangehouden wegens het wegtrekken van bloemen uit een bloembak op de Heereweg. De jongens, beiden 17 jaar, afkomstig uit Lisse en Lisserbroek, waren samen met andere jongens weggerend. De politie wist echter twee jongens aan te houden. Eerder meldde de politie onterecht dat de jongens bloempakken hadden vernield. De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling van de planten.

Leiden Verkeersongeval Donderdag 23 juni omstreeks 07.40 uur vond op de Roomburgerweg een verkeersongeval plaats. Een 55-jarige Leidenaar, bestuurder van vuilniswagen haalde nabij het Roomburgereiland een 34-jarige fietsster uit Leiden in. De bestuurder moest echter vanwege een versmalling weer snel naar rechts. De bestuurder had op dat moment de fietsster nog niet geheel gepasseerd, waardoor de fietsster door de rechter zijkant van de wagen werd geraakt. De fietsster kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Voorschoten Waterballon van viaduct gegooid De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een autoruit met een waterballon. De ballon werd woensdag 22 juni even na 16.30 uur vanaf een viaduct op de Wijgaardenlaan gegooid op een passerende auto. De bestuurder reed in de richting van het centrum van Voorschoten toen hij ter hoogte van de spoorbrug een harde knal hoorde tegen zijn voorruit. De ruit van de auto barstte maar bleef in de sponning zitten. De man schrok hevig, maar bleef ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in en houdt ook een passantenonderzoek.

Leiderdorp Verkeersongeval Donderdag 23 juni omstreeks 11.00 uur vond op de kruising Touwbaan/Beukenschans een verkeersongeval plaats. Een 21-jarige automobilist uit Leiden reed over de Touwbaan vanuit de richting Rietschans en had net een busje ingehaald waardoor hij op de andere weghelft reed. Op dat moment reden er twee meisjes op een fiets vanaf het fietspad van de Beukenschans de weg op. De automobilist remde krachtig, maar kon een aanrijding met niet meer voorkomen. De meisjes, twee Leiderdorpers van 17 jaar, werden met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwveen Aanhouding na woninginbraak De politie heeft donderdagmorgen 23 juni een 19-jarige Ter Aarder aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni. De politie kreeg een melding dat er een jongen op een bankje aan de A.H. Kooistrastraat zou liggen. De melder vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Bij de man werden diverse goederen, waaronder een fiets, aangetroffen. Een agent herkende de fiets vanuit een aangifte van een diefstal uit een woning aan de Molenlaan. De andere spullen bleken ook afkomstig te zijn uit dezelfde woning. Volgens de man had hij na de woninginbraak ook enkele spullen weggehaald uit een onafgesloten auto. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte wordt vrijdag 24 juni voorgeleid bij justitie.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --