Politie Limburg-Zuid

Persbericht 3 van donderdag 23 juni 2005

Landgraaf, listige vrouwen actief in Landgraaf

Drie vrouwen in de leeftijd van 25 tot 55 jaar hebben woensdagmiddag geprobeerd om een 52-jarige man uit Landgraaf te bestelen. De man heeft de vrouwen uit zijn huis gejaagd.

Omstreeks 12.15 uur vervoegden zich twee vrouwen aan de woning van de man aan de Jurgenslaan in Landgraaf. Zij wisten met een smoes de woning binnen te gaan en zeiden dat ze namens de woningvereniging de woning kwamen inspecteren. Terwijl de man het tweetal rondleidde, zag een derde vrouw kans ongezien naar binnen te gaan. Terwijl de bewoner op de badkamer aan de praat werd gehouden sloeg de derde vrouw haar slag in de woonkamer. Omdat ze daarbij iets omstootte en daarbij geluid werd gemaakt, werd de bewoner opmerkzaam gemaakt op deze vrouw. Hij betrapte haar bij de openstaande kast in de woonkamer. De bewoner bedacht zich niet en pakte de vrouw stevig vast en begeleidde haar naar buiten. De andere twee vrouwen hadden de woning al verlaten. De bewoner omschreef de drie vrouwen als zijnde zigeuners. Er werd niets gestolen door het kordate optreden van de bewoner.

De Politie Limburg Zuid waarschuwt voor dergelijke praktijken die elk jaar wel een keer de kop opsteken. Ze adviseert burgers om alert te zijn als meerdere personen -vaak zijn het vrouwen of kinderen- aan de deur verschijnen en met een smoesje proberen binnen te komen.

Afz:

Jack van Kleef

Politie Limburg Zuid

Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620

e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl