Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 juni 2005


Warnsveld - Fietser raakt gewond


Een 21-jarige fietser uit Warnsveld raakte woensdagmorgen (22/6) gewond na een aanrijding. De man kreeg geen omstreeks 07.15 uur op de voet- en fietsoversteekplaats aan de Draaiomsdreef geen voorrang van een 44-jarige automobilist uit Warnsveld. De fietser had een behoorlijk hoofdwond en hij werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Conflict over rijgedrag


Op de Oude Kanonsdijk ontstond woensdagmorgen (22/6) omstreeks 09.10 uur een conflict tussen een 46-jarige automobilist uit Zwolle en een 66-jarige automobilist uit Dieren. Hierbij heeft de bestuurder uit Dieren de Zwollenaar bedreigd met een soort wapenstok en heeft hij op de auto geslagen. De man uit Dieren was hierna weggereden via het station richting Deventer. Op de Deventerweg konden agenten de Dierenaar aanhouden. In de auto werd de wapenstok, een geprepareerde buis van ongeveer 50 cm lang, aangetroffen.
De politie is op zoek naar getuigen van het incident.
De Zwollenaar reed in een rode Toyota en de Zwollenaar in een Renault Laguna. Getuigen kunnen bellen naar het politieteam Zutphen via telefoonnummer 0900 8844.


Twello - Caravan in brand

Op de Engelenburgstraat stond afgelopen nacht rond 00.05 uur een caravan in brand. De caravan was vervolgens in de afwateringssloot geduwd. De brandweer bluste de caravan en zorgde ervoor dat de ronddrijvende rommel uit het water verwijderd werd. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Zutphen - Verdacht van diefstal

De politie heeft woensdagmiddag (22/6) een 45 jarige inwoonster uit Ruurlo aangehouden op verdenking van diefstal. Stadswachten zagen de vrouw in de Donkeresteeg. Zij was in het bezit van een vuilniszak.
Daaruit haalde zij goederen en verwijderde zij de prijsstickers van deze goederen. De stadswachten vertrouwden het niet en de politie werd gewaarschuwd. De Ruurlose werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kon zich niet legitimeren en werd in verband met het verdere onderzoek ingesloten.


Lochem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben woensdagavond (22/6) een bij controle op de Barchemseweg een 48-jarige automobilist uit Manilla betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,9 prom. De man kreeg een boete van E 340,-.


Zutphen - Auto weggenomen


In de nacht van dinsdag op woensdag (22/6) werd vanaf de Heukestraat een auto weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe Citroën AX voorzien van het kenteken FP-FP-49. Een 28 jarige Zutphenaar heeft aangifte gedaan.


Zutphen - Gereedschap uit bestelauto weggenomen


In de nacht van dinsdag op woensdag (22/6) werd ingebroken in auto. Deze stond geparkeerd bij sporthal de Mhene in Leesten. Van de bus werd een ruit en een slot vernield. Weggenomen werd een hoeveel elektrisch gereedschap, waaronder accuboormachines, slijptol, klopboormachines en koffers met daarin handgereedschap. Verder werd de autoradio, werkschoenen en een mobiele telefoon weggenomen.


Zutphen - Aanhouding na mishandeling


Agenten hebben woensdag een 29 jarige Zutphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 37 jarige Zutphenaar was in de Wambuistraat door de 29 jarige getrapt en geslagen. Dit alles omdat de 39-jarige had gevraagd waarom de 29-jarige de middelvinger naar de 37-jarige had opgestoken. De verdachte kon in zijn woning worden aangehouden. Hij was behoorlijk beschonken en werd op het politiebureau ingesloten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --