Gemeente Assen


Minder vurige TT-week verwacht

Assen, 23 juni 2005

Er zullen dit jaar minder vuren worden aangestoken op de campings rond de TT. Dat verwachten -en hopen althans- de deelnemers in de werkgroep TT- campings. Twee campinghouders hebben laten weten dat ze open vuren niet langer meer zullen toestaan op hun terreinen. De werkgroep waarin wordt deelgenomen door brandweer, politie en gemeente hoopt dat andere campinghouders in de toekomst dit voorbeeld volgen.

Volgens de huidige regelgeving mogen alleen kleine kampvuren als de campinghouder dat toestaat en er geen sprake is van gevaar of overlast. De werkgroep juicht het initiatief van beide campinghouders van harte toe. Zeker bij de huidige weersomstandigheden liggen de risico's van vuur aansteken voor de hand. In verband daarmee zijn wegbeheerders rond Assen de afgelopen dagen dan ook bezig geweest om het hooi uit de gemaaide grasbermen op te ruimen.

De aanloop naar de races zaterdag verloopt zowel op de campings als in de stad tot nu toe volgens verwachting. Donderdagochtend heeft de politie de eerste bekeuring uitgedeeld voor wildplassen. Een 43-jarige man uit Bremen (Dld.) werd door de politie betrapt toen hij op de Gedempte Singel stond te "pinkeln". De beschonken plasser rekende zijn boete van 40 euro contant af.