Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 23 juni 2005

Waarschuwing voor reageerbuisjes blijft van kracht

BREDA: De politie heeft nog geen meldingen ontvangen van de vondst van een paar duizend reageerbuisjes, die sinds woensdagmorgen worden vermist. De buisjes, die zijn gevuld met een levensgevaarlijk mengsel van dichloormethaan en dichloorethaan, bevonden zich in een gestolen vrachtauto, die woensdagmorgen in Zevenbergschen Hoek werd aangetroffen.

De politie gaat er van uit dat de kans groot is dat de dieven de levensgevaarlijke lading hebben meegenomen. Het risico dat de lading tijdens de rit uit de oplegger is gevallen, is minder aannemelijk.

De politie houdt er rekening mee dat de dieven zich niet bewust zijn van de aard van hun buit en naar aanleiding van de aandacht in de media zullen overgaan tot het dumpen van de reageerbuisjes. Daarom hecht de politie eraan de bevolking er nogmaals op te attenderen zeer zorgvuldig met een eventuele vondst om te gaan.

De glazen reageerbuisjes zijn per honderd stuks verpakt in een wit kartonnen doosje, dat op de is zijn voorzien van een gele cirkel. Deze witte doosjes zijn per 4 stuks verpakt in bruine kartonnen dozen zonder opdruk. De politie waarschuwt nogmaals dat de inhoud van de reageerbuisjes zeer schadelijk voor de gezondheid is. Zowel het inademen als het innemen en contact met huid of ogen kan gevaar opleveren. Bij de huidige hoge temperaturen bestaat bovendien het risico dat de reageerbuisjes exploderen. Het betreft 8½ cm hoge doorzichtige glazen reageerbuisjes met een zwarte dop.

Wanneer u een of meerdere reageerbuisjes vindt, wordt u dringend geadviseerd uit de buurt te blijven en direct contact op te nemen met de politie in uw woonplaats. Wanneer u onverhoopt in aanraking komt met de vloeistof, die zich in het buisje bevindt, dient u direct contact op te nemen met uw huisarts of naar het ziekenhuis te gaan.

Fietser geschept door auto

MOERDIJK: Woensdagavond rond 18.00 uur is een 39-jarige man uit H.I. Ambacht geschept door een personenauto. De man reed met zijn fiets over de Zuidelijke Randweg en wilde bij rood licht van het spoor de Orionweg oversteken. Juist op dat moment dacht een 39-jarige automobilist uit Lopik door het rode licht nog even voor de naderende trein de spoorwegovergang over te steken. Hij zag de fietser over het hoofd en reed de man aan. De fietser liep hierbij diverse schaafwonden op en werd hieraan ter plaatse behandeld.

Woninginbraak

Etten-Leur Tussen woensdag 22.30 uur en donderdag 02.00 uur is ingebroken in een woning aan de Oude Bredaseweg. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een deur te forceren en doorzochten de hele woning. De buit bestond uit een aantal bankpasjes.

Politie betrapt Bredase met snelheid van 100 km/u in de bebouwde kom

BREDA: Woensdag heeft een onopvallende motorrijder van het Verkeershandhavingsteam een 44-jarige automobiliste betrapt toen zij met een hoge snelheid door de bebouwde kom van Breda reed. Rond 18.05 uur reed de inwoonster Breda met een gecorrigeerde snelheid van 100 km/uur over de Emerparklaan en Moerlaken. De maximum snelheid bedraagt op deze wegen 50 km/uur uur. De bestuurster mocht ter plaatse haar rijbewijs inleveren en haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. De Officier van Justitie zal verder bepalen wat met het rijbewijs zal gebeuren.

Gewonden bij verkeersongeval

BREDA: Op de kruising Sophiastraat / Nieuwe Boschstraat vond woensdag om 20.03 uur een ongeval plaats. Een 34-jarige automobiliste uit Breda verleende op de kruising geen voorrang aan de 33-jarige automobiliste waardoor zij op bovengenoemd kruispunt met elkaar in aanrijding gekomen. De auto van de 34-jarige is hierbij een aantal malen over kop geslagen. De vrouw en twee 11-jarige meisjes uit deze auto zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van de verwondingen is niet bekend.

Lichtgewonde bij eenzijdig verkeersongeval

ETTEN-LEUR: Donderdagmorgen is op de Rijksweg A58 ter hoogte van Etten Leur een 20-jarige inwoner van Oudenbosch gewond geraakt. De man raakte bij een inhaalmanoeuvre van de weg af en sloeg met zijn voertuig over de kop. De man liep kwetsuren aan zijn voet op. De ambulance is ter plaatse gekomen om medische hulp te verlenen.

Vernieling auto

FIJNAART: Woensdag is aangifte gedaan van vernieling van een personenauto aan de Boerendijk. Van de geparkeerd staande auto is de rechter buitenspiegel eraf getrapt.

Diefstal van personenauto

ZEVENBERGEN: Woensdag is aangifte gedaan van diefstal van een personenauto, merk Volkswagen Passaat en voorzien van het kenteken 78-JT-VF. De auto stond in de nacht van maandag op dinsdag op de oprit van een woning aan de Teunisbloem te Zevenbergen.

Diefstal goederen HSL werkzaamheden

ZEVENBERGSCHEN HOEK: In de nacht van dinsdag op woensdag is een diefstal gepleegd op het terrein van het bouwterrein van de HSL aan de Westelijke Parallelweg. Er zijn diverse kabels, klemmen e.d. gestolen met een totale waarde van meer dan 6000 Euro.

Jonge automobilist zonder rijbewijs aangehouden na ongeval

BAVEL: De politie heeft woensdagavond een 17-jarige jongen uit Bavel aangehouden. De jongen was rond 22:50 uur betrokken bij een ongeval met de personenauto van zijn ouders. Tijdens een ritje met de auto van zijn moeder verloor hij aan de Lange Bunder in Bavel de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal aan. Na de aanrijding stapte hij uit en is er vandoor gegaan zonder zich bekend te maken. Tijdens het weglopen riep hij tegen een getuige al dat hij geen rijbewijs had. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief aangehouden

CHAAM: Donderdagmorgen is een 55-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats door personeel van een supermarkt aan de Brouwerij aangehouden. De man wilde er vandoor gaan met sigaretten en shag zonder deze aan de kassa af te rekenen. Hij is overgedragen aan de politie. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker overlopen door bewoner

BREDA: Bij een woninginbraak aan de Burgemeester de Manlaan is donderdagmiddag een inbreker overlopen. Rond 13:40 uur werd de 60-jarige huiseigenaar bij thuiskomst geconfronteerd met een onbekende man in zijn woning. De man was binnengekomen na het verbreken van een tuindeur en had al een laptop en sieraden aan buit in zijn rugzak kunnen doen. Na een kort handgemeen heeft de inbreker zijn tas omgedraaid en de goederen er uit laten vallen.

Politie controleert 2800 automobilisten op snelheid

BREDA: De politie heeft donderdag aan de Nassaustraat en Tramsingel een snelheidscontrole gehouden. Van de 2800 automobilisten reden er 226 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers