Nieuwe Sweet Charity met Tony Neef en Lone van Roosendaal

23.06.2005 / 17:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sold out b.v.

Musical Sweet Charity met nieuwe nummers van componist
Cy Coleman naar Nederland

Nieuwe versie Sweet Charity met Tony Neef en
Lone van Roosendaal

Een nieuwe versie van de populaire musical Sweet Charity is vanaf oktober 2005 in de Nederlandse theaters te zien. Dit is de derde keer binnen veertig jaar dat de musical in Nederland geproduceerd wordt. Speciaal voor deze versie heeft componist Cy Coleman (o.a. bekend van de musicals Barnum en Grace) een aantal nieuwe nummers geschreven. Uiteraard zullen bekende nummers zoals Big Spender en Theres gotta be something better than this nog steeds te horen zijn. De hoofdrollen in deze nieuwe Sweet Charity worden gespeeld door musicalsterren Tony Neef en Lone van Roosendaal.

Het verhaal
Sweet Charity is gebaseerd op de film De Nachten van Cabiria van Federico Fellini en vertelt het verhaal van Charity Hope Valentine, een nachtclubdanseres die altijd op zoek is naar de ware. Ze hoopt op een beter leven en smacht naar iemand die echt van haar houdt. Na voor de zoveelste keer bedrogen te zijn, loopt ze op een avond bij toeval de wereldberoemde Italiaanse filmster Vittorio Vidal tegen het lijf. Tot een echte liefdesaffaire komt het niet en de relatie is van korte duur. Zo brengt ze de nacht door in zijn kledingkast terwijl hij de liefde bedrijft met een Zweedse schone. Gelukkig krijgt ze nog wel een gesigneerde foto en een hoed als aandenken. Dan ontmoet ze Oscar in een vastgelopen lift. De vonk tussen deze ogenschijnlijk saaie accountant en Charity springt over. Trouwplannen worden gesmeed en een lang gekoesterde droom lijkt in vervulling te gaan. Heeft ze dan toch de ware gevonden?

De acteurs
Musicaltalent Lone van Roosendaal gaat de hoofdrol spelen van Charity Hope Valentine. Zij was eerder te zien in My Fair Lady, Grease, Dancing Queens en CopaCabana. Lone wisselt op dit moment de hoofdrol in Mamma Mia! af met Simone Kleinsma. Lonne volgt Jasperine de Jong en Simone Kleinsma op als Charity Hope Valentine. Musicalster Tony Neef zal de mannelijke hoofdrol in Sweet Charity vertolken. Tony verwierf grote bekendheid met zijn rol als Chris in Miss Saigon. Daarna volgden vele grote rollen in verschillende succesvolle musicals en concerten. De complete cast bestaat uit 20 personen en wordt begeleid door een 7-koppig orkest onder leiding van Jeroen Sleijfer. De vertaling is in handen van Coot van Doesburgh en de regisseur/choreograaf is de uit Australië afkomstige Craig Revel Horwood.

De producent
Mark Vijn Theaterproducties is sinds 1994 actief (o.a. onder de naam Melody Musical Productions) op het gebied van musical, concerten en toneelstukken. Een aantal bekende titels die hij geproduceerd heeft zijn BoyBand, A Chorus Line, The Mousetrap en CopaCabana. Kortgeleden produceerde hij het spraakmakende Naked Boys Singing! Daarnaast is hij op dit moment verantwoordelijk voor het zeer succesvolle jeugdprogramma De Ome Willem Jubileum Theatertour.

Creatives
Producent: Mark Vijn
Regie/choreografie: Craig Revel Horwood
Muziek: Cy Coleman
Vertaling: Coot van Doesburgh

Voor meer informatie over Sweet Charity, kijk op www.sweetcharity.nl

Sweet Charity gaat 30 oktober 2005 in De Goudse Schouwburg in première en is daarna tot en met april 2006 in Nederland en België te zien. Einde bericht

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Marco de Koning, Sold Out!, Telefoonnummer: 020-4480931, Mobiel: 06-24241510 e-mail: marco@soldoutmarketing.nl