Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 14 juni 2005

CERES-vraag landbouwontwikkelingsgebieden
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een CERES-subsidieaanvraag in te dienen voor de inrichting van landbouwontwikkelingsgebieden bij het programmamanagement Stimulus. Aan Arcadis is gevraagd een projectvoorstel hiervoor te schrijven. Voor de benodigde cofinanciering voor het uitvoeringsproject is 500.000,- ter beschikking gesteld van de post uitvoeringsprogramma reconstructie agrarische sector.

Voorstel van Zuidersteen Vastgoed bv voor de herontwikkeling van de voormalige Rabobank, Hoofdstraat 49 in Heeswijk-Dinther De herontwikkeling van de locatie van de voormalige Rabobank aan de Hoofdstraat 49 in Heeswijk-Dinther wordt vooralsnog stopgezet. Ter plaatse geldt een milieubelemmering door een nabije bedrijfsvestiging.

Vervolgacties op raadsbehandeling PPN 2006-2009 Kiezen en Delen' Het college stelde op 14 juni j.l. een procedure vast om te komen tot een reactie op de geuite standpunten door de raadsfracties bij de behandeling van de perspectiefnota 2006-2009 Kiezen en Delen'op 26 mei j.l.

Herplaatsen carillon
Het college heeft over het carillon dat voorheen op De Misse stond een principe-beslissing genomen. Ze gaat in overleg met direct betrokkenen proberen om het carillon ter plaatse van de oorspronkelijke (Emmaus-)locatie terug te plaatsen.

Europese aanbesteding leerlingenvervoer 2006 2010 Het college heeft ingestemd met de Notitie Europese aanbesteding leerlingenvervoer 2006 2010 die samen met de gemeenten Uden, Landerd, St-Oedenrode en Veghel is opgesteld. Als de overige gemeenten ook positief besluiten wordt de Europese aanbestedingsprocedure opgestart.