Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwe griffier provincie Utrecht

23-6-2005
De heer L.C.A.W.Graafhuis (53), sinds 1 mei 2003 adjunct-griffier bij de statengriffie van Utrecht , is voorgedragen als nieuwe statengriffier van Utrecht. Provinciale Staten besluiten op maandag 27 juni a.s. over de voordracht.

Leo Graafhuis heeft een lange staat van dienst op het terrein van juridische zaken en bestuurlijke organisatie, achtereenvolgens in de gemeenten Nieuwegein en Houten, daarna bij de provincie Utrecht. Voor hij in 2003 de overstap maakte naar de statengriffie was hij hoofd van de sector Bestuurlijke Organisatie en Financieel Toezicht Lokale Overheden. In maart 2003 werd het dualisme bij de provincies ingevoerd. Daarmee werd het belangrijk een kleine, hoogwaardige griffie te vormen ter ondersteuning van provinciale staten. Als adjunct-griffier was Leo Graafhuis daar vanaf het begin bij betrokken.

Nadat begin mei 2005 de heer drs W.L.F. van Herwijnen besloot terug te treden als statengriffier, stelden de fractievoorzitters een nieuw profiel vast. Daarin lag het accent op iemand die op pro-actieve en strategische wijze provinciale staten kan adviseren en op die manier een actieve rol kan spelen in een goed en tijdig opereren van provinciale staten, zowel in de kaderstellende en controlerende taken als in het werk als provinciale volksvertegenwoordiging.

De fractievoorzitters kwamen tot de conclusie dat de interne selectieprocedure, die snel maar zorgvuldig is gevoerd, een uitstekend gekwalificeerde kandidaat heeft opgeleverd. Alle bij de benoeming betrokkenen deelden die mening. De besluitvorming over de benoeming van Graafhuis tot statengriffier vindt plaats aan het begin van de Statenvergadering, maandag 27 juni a.s. om 14.00 uur. Het is de bedoeling dat de benoeming onmiddellijk ingaat.

Graafhuis is gehuwd, woont in IJsselstein en is sinds 10 mei 2005 waarnemend griffier in Utrecht.

Voor een nadere toelichting kunt u bellen met de plv voorzitter van provinciale staten, drs. R.P.F.Bijkerk, tel 06- 53749945. Voor verdere informatie marjolein.copier@provincie-utrecht.nl, communicatieadviseur provinciale staten, tel 06-2000353.

Laatst gewijzigd op 06/23/2005 04:12:46 PM. Paginabeheer: Marjolein.Copier@provincie-utrecht.nl