2e persbericht van donderdag 23 juni 2005

Eindhoven 23-06-2005 - Berichten uit de regio

Geldrop: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Leemkuijlen is donderdagmorgen door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoners, 26 en 35 jaar oud, hadden op zolder 128 hennepplanten ondergebracht. De planten zijn vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslag genomen. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Sigaretten weg na inbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een snackbar aan de Vesperstraat. De inbrekers hebben een raam opengebroken en een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buit gemaakt.

Lage Mierde: Jongens opgepakt met imitatiewapens

De politie heeft donderdagmiddag twee jongens uit Lage Mierde ( 18 en 16 jaar oud) aangehouden. Bij de oudste verdachte thuis werden door de politie vijftien imitatievuurwapens aangetroffen. Het ging hierbij om pistolen, revolvers en een shotgun. De wapens zijn door de politie in beslag genomen. De jongste verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. De andere verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan. De twee jongens waren door verschillende mensen gezien in de omgeving van de Zandhorst in Lage Mierde toen ze een wapen bij zich hadden.