Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 23 juni 2005

Vrouw ernstig gewond bij verkeersongeval

OUDENBOSCH: Donderdagmorgen is een 23-jarige inwoonster van Oudenbosch ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Bosschendijk en Randweg. De vrouw is in kritieke toestand overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam.

De vrouw reed vanuit de Randweg in Oudenbosch de kruising met de Bosschendijk op en wilde vermoedelijk linksaf slaan. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een 41-jarige inwoner van Hoeven die op dat moment over de Bosschendijk in de richting van Oudenbosch reed. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de vrouw zwaar gewond aan in haar auto. Enkele omstanders verleenden eerste hulp aan de vrouw. Zij zat bekneld in haar voertuig. De brandweer moest er aan te pas komen om haar uit haar auto te bevrijden. De traumahelikopter is ter plaatse gekomen om collegas van de ambulancedienst bij te staan. De Oudenbosche is met hersentrauma en een schedelbasisfractuur overgebracht naar het ziekenhuis. Personeel van de traumahelikopter zijn hierbij meegereden in de ambulance naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. De bestuurder uit Hoeven raakte bij het ongeval niet gewond, maar was wel hevig geëmotioneerd. Voor hem is slachtofferhulp ingeschakeld. Beide personenautos raakten totaal vernield. De familie van het slachtoffer is in de loop van de middag door de politie op de hoogte gebracht van het ongeval. Medewerkers van de Ongevallen Analyse hebben op de plaats van het ongeval een technisch onderzoek ingesteld.

Politie houdt gordelcontrole: Zeven bekeuringen

HOEVEN: Woensdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden aan de Bovendonksestraat. Agenten controleerden automobilisten en inzittenden op het gebruik van de verplichte autogordel. Zeven personen kregen een bekeuring, omdat zij geen gordel droegen.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Distelstraat is woensdag een inbraak gepleegd. De dader is op nog onbekende wijze de woning binnengekomen. Uit de slaapkamer is een geldbedrag weggenomen. De politie is begonnen met een buurtonderzoek. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Politie houdt man aan na uiten bedreigingen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagavond een 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Rond 23:15 uur kreeg de politie de melding dat de Bergenaar voor de deur van een woning aan de Hoefijzer stond te vervelen. Binnen een minuut waren de agenten ter plaatse. Voor de deur zagen zij dat een drietal personen bezig waren met wat duw en trek werk over en weer. Een 18-jarige man deed vervolgens aangifte van bedreigingen aan zijn adres door de 17-jarige. Vorige week was al het zelfde voorgevallen en was de verdachte ook al aangehouden. De twee leven al langere tijd met elkaar in onmin. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers