Yvon van Houdt nieuwe CNV-bestuurder

23.06.2005 / 17:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cnv

Yvon van Houdt is door het Algemeen Bestuur van het CNV voorgedragen als lid van het Dagelijks Bestuur. Zij vervult daarmee de vacature op die ontstaat door het vertrek van Josine Westerbeek-Huitink. Het Algemeen Bestuur van het CNV kiest in augustus uit de bestuursleden een vice-voorzitter. De Algemene Vergadering waarin de verkiezing plaatsvindt, wordt op 29 juni gehouden.

De 36-jarige Van Houdt was van 1996-2002 bestuurder / kantoorcoördinator bij de CNV Dienstenbond in Rotterdam. Bert van Boggelen, voorzitter selectiecommissie: 'Yvon van Houdt kent het CNV en het vakbondswerk goed door haar ervaring van een aantal jaren als bestuurder bij en in het management van de CNV Dienstenbond. Zij heeft een visie op de toekomst van het CNV en ambieert duidelijk een externe rol als belangenbehartiger voor het CNV. Zij is authentiek in haar standpuntbepaling en kan gezien haar persoonlijkheid een goede bijdrage leveren aan het werk van het Dagelijks Bestuur van de CNV Vakcentrale.'

Van Houdt's verbinding met het CNV gaat verder terug dan haar tijd bij CNV Dienstenbond. Haar afstudeerscriptie van HBO-opleiding Personeel en Arbeid ging over de toekomst van het CNV. Aansluitend studeerde zij arbeidssociologie. Hierbij verdiepte zij zich, in opdracht van de ACP, in de loopbaanbelemmeringen van politievrouwen. Na haar dienstverband bij CNV Dienstenbond, werkte Van Houdt eerst als Senior Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden bij de RET (openbaar vervoerbedrijf Rotterdam). Tot haar indiensttreding bij het CNV, is zij beleidsadviseur P&O bij het CVO (vereniging voor christelijk voortgezet onderwijs) in Rotterdam.

Van Houdt begint in september in haar nieuwe functie. Het bestuur van CNV Vakcentrale is hiermee compleet en bestaat naast Yvon van Houdt uit René Paas (voorzitter), Rienk van Splunder (CAO-coördinator) en Bert van Boggelen (algemeen secretaris).

Voor nadere informatie
Marjan Heuving, 030 - 291 3649 / 06 517 233 53