Ingezonden persbericht


PRESSRELEASE

Amsterdam, 23 juni 2005

Feest Nationale Schrijfwedstrijd ECI groot succes

De prijsuitreiking van de eerste Nationale Schrijfwedstrijd van boekenclub ECI, gisteren in Science center NEMO te Amsterdam, was een groot succes. Eerder al werd bekend dat meer dan 375 scholen en ruim 500 kinderen hebben meegedaan aan de wedstrijd. Zij stuurden verhalen, gedichten en raps in en schreven zo E 2000,- bij elkaar voor de CliniClowns.

Onder leiding van een zingende, dansende en musicerende DJ Pirateman werden rond de klok van 15.00 uur de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. Yvet Maassen uit Enschede won met Floortje ontmoet Lola de prijs in de categorie verhalen. De prijs voor beste rap ging naar Suzanne van Asselt en haar hele schoolklas uit Oldebroek. Ze werden door hun collega-schrijvers en rappers uitgezwaaid terwijl zij met hun beste vriend(in) in de limousine stapten op weg naar een helikoptervlucht boven het zomerse Amsterdam.

Een extra verrassing was dat Francine Oomen, die samen met Carry Slee, Marja Baseler, Annemarie Walker en Henkjan Smits de jury van de schrijfwedstrijd vormden, diezelfde ochtend vernam dat ze winnares was geworden van de Nederlandse Kinderjury 2005 in de categorie 10-12 jaar. Een prijs uitgereikt voor kinderboeken door de jonge lezers zelf. Zij nam tijdens het feest de felicitaties van haar collega's (en haar collega's in spé) in ontvangst.

Het thema van dit jaar - Mijn Beste Vriend - was voor veel jonge auteurs een grote bron van inspiratie. Veel van de verhalen beschreven de verrassende avonturen van vrienden, velen beschreven ook de problemen rond trouw tussen vrienden in het dagelijks leven. Hanneke Lutz, bij ECI verantwoordelijk voor de Nationale Schrijfwedstrijd, ziet de wedstrijd als groot succes: "Zoveel inzendingen en nog veel meer kinderen die met het thema en met de Nederlandse taal aan de slag zijn geweest, dat is gewoonweg fantastisch"! De Nationale Schrijfwedstrijd is een initiatief van ECI en wordt gesteund door The House of Books, CliniClowns, Hello You!, Taptoe en Kidsweek.

www.mijnbestevriend.nl (voor de winnende inzendingen)

Einde persbericht

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht