Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 juni 2005


Apeldoorn - Geen helm, geen legitimatiebewijs, niet verzekerd


Agenten zagen woensdagavond (22/6) tijdens surveillance 2 mannen op een scooter rijden die geen helm droegen. Het tweetal wist te ontkomen, maar de agenten zagen hen enige tijd later lopen in de Laan van de Mensenrechten. De twee, 21 en 22 jaar beiden uit Apeldoorn, kregen en boete voor het rijden zonder helm. De 21-jarige kon geen legimitatie tonen. Verder wilde hij zijn naam niet zeggen. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werden even verderop gevonden. Deze bleek niet verzekerd te zijn. De bromfiets werd in beslag genomen en kan terug naar de Apeldoorner zodra hij de verzekeringspapieren kan tonen.


Apeldoorn - Snorfietsster raakt gewond


Een 45-jarige Apeldoornse raakte woensdagmiddag gewond na een aanrijding. Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wenum Wiesel reed omstreeks 15.10 uur over het Schoutenveld richting Heemradenlaan. Hier kwam de Apeldoornse op haar snorfiets over het fietspad aanrijden. De chauffeur zag de vrouw over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De vrouw viel en liep letsel op in haar gezicht en aan haar schouder. Zij werd voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Verkeerscontrole


Agenten hebben maandagmiddag en -avond (21/6) een verkeerscontrole gehouden aan de Zutphensestraat op het terrein van Rijkswaterstaat. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 6x opgevoerde bromfiets, 1x opgevoerde snorfiets, 1x ondeugdelijke rem bromfiets, 2x losbreekreminrichting onjuist bevestigd, 2x rijden in geslotenverklaring, 9x niet dragen autogordel, 1x overbeladen aanhanger, 1x geen kenteken op fietsdrager, 3x losse lading, 1x versleten banden, 4x niet kunnen tonen rijbewijs en 1x verlopen APK.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --