Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 23 juni 2005

Preventieve controle toegangswegen in Land van Heusden en Altena

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA: In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni controleerde de politie van het team Altena het gehele Land van Heusden en Altena. De reden van de actie was de recente toename van het aantal auto-inbraken en woninginbraken in dit gebied (zie hiervoor eerdere persberichten). In totaal waren tussen 22.00 uur en 05.00 uur 33 agenten betrokken bij de controles.
Al het inkomende verkeer dat via de Andelse Sluis, de Nederhemertse brug, de Heusdense brug en alle op- en af ritten van rijksweg A27 het gebied binnenkwam, werd gecontroleerd. De politie probeerde op die manier zicht te krijgen op welke criminelen het gebied betreden. De namen van alle automobilisten werden nagetrokken in alle opsporingsregisters.
Daarnaast schreven de agenten 73 bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen, waaronder verlopen APK, defecte uitlaten, wet Identificatieplicht, niet dragen van de autogordel, onjuiste of defecte verlichting, ondoorzichtige ruitenfolie, onnodig gebruik van mistlampen en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Ook betrapte de politie een automobilist op rijden onder invloed. De 46-jarige inwoner van Hank reed onder invloed over de A27. De man onderging een ademanalyse in het politiebureau. Hij kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Nog 113 dagen tegoed

OOSTERHOUT: Politieagenten arresteerde woensdagmiddag 22 juni een 35-jarige man uit Oosterhout. Controle van het opsporingsregister wees uit dat er nog vonnissen openstonden. De man werd opgepakt en ingesloten. Hij mag 113 dagen gevangenisstraf uit zitten. Hij is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Boetes bij verkeerscontroles

GILZE EN RIJEN: Naar aanleiding van klachten van omwonenden hield de politie woensdagmiddag 22 juni tussen 13.30 uur en 14.30 uur een snelheidscontrole in de Hoofdstraat. Daarbij maakte de politie gebruik van de lasergun. Slechts één persoon reed te hard reed, 43 km/uur in plaats van de toegestane 30 km/uur.
Op de Chaamseweg in Gilze kregen elf automobilisten een bekeuring omdat ze te snel reden. De snelste overtreder reed 118 km/uur, terwijl de maximumsnelheid 80 km/uur is.

OOSTERHOUT: In Oosterhout gingen woensdagmiddag 22 juni zes automobilisten op de bon. Twee automobilisten mogen EUR 140,- afrekenen bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau omdat zij aan het telefoneren waren tijdens het autorijden, zonder daarbij een carkit of headset te gebruiken. Zes anderen kregen een bekeuring van EUR 95,- omdat ze door rood licht reden.

KAATSHEUVEL: De politie hield woensdag 22 juni een verkeerscontrole op de Europalaan. Daarbij kregen acht automobilisten een bekeuring, omdat ze linksaf sloegen op een plek waar dit niet is toegestaan. Bovendien kregen 27 automobilisten een bekeuring, omdat ze hun autogordel niet om hadden.

LOON OP ZAND: De politie hield donderdag 23 juni een parkeercontrole op de Baan achter de Plakken en het Spinderspad. Daarbij werden in totaal 71 bekeuringen uitgedeeld aan foutparkeerders.
De reden voor de controles op deze locaties is dat de voertuigen dusdanig geparkeerd staan dat de diverse hulpverleningsinstanties nauwelijks tot geen doorgang meer hebben.

Fietser raakt gewond bij verkeersongeval

DONGEN: Woensdagmiddag 22 juni werd de politie rond 17.30 uur geroepen bij een verkeersongeval op de Procureurweg. Een 32-jarige fietser, woonachtig in s-Gravenmoer, was bij het ongeluk aangereden door een 30-jarige automobilist uit Rijen. De automobilist reed een uitrit uit. Om de weg op te draaien moest hij het fietspad oversteken. Daarbij zag hij de fietser over het hoofd. De fietser had letsel aan zijn gezicht en hoogstwaarschijnlijk zijn rechterpols gebroken. De ambulance heeft het slachtoffer naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De politie maakte proces-verbaal op over de toedracht van het ongeval.

Automobilist botst achterop stilstaande vrachtauto

OOSTERHOUT: Een 26-jarige man uit Dongen raakte woensdagavond 22 juni gewond bij een verkeersongeval op de Logistiekweg. Hij reed met zijn auto tegen een vrachtwagen aan. Hij raakte bekneld en is door de Oosterhoutse brandweer uit het wrak bevrijd. Het slachtoffer was na zijn werk onderweg naar huis. Hij haalde daarbij een voor hem rijdende auto in. Tijdens deze manoeuvre bemerkte hij niet dat er een truck met oplegger stilstond op de rijbaan. De chauffeur was gestopt om de toegangspoort van een bedrijf te openen. De Dongenaar reed met de linker voorzijde van zijn auto geheel onder de linkerachterzijde van de trailer. Het slachtoffer was steeds bij kennis, maar had wel een ernstige bovenbeenbreuk en ander letsel opgelopen. De politie maakte proces-verbaal op over de toedracht van het ongeval.

Bedrijfsinbraak

RAAMSDONKSVEER: Tussen woensdag 22 juni 20.00 uur en donderdag 23 juni 08.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Gijselweer. Er bleek een ruit geforceerd te zijn. Uit het pand is een computerkast weggenomen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer