Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 juni 2005


Ermelo - Fietsster aangereden - automobilist rijdt door
Woensdagmiddag (22/6) werd omstreeks 13.30 uur een 17-jarige Ermelose aangereden. Zij fietste op de Oude Telgterweg en werd opeens van achteren aangereden door een groene auto. Zij is hierdoor tegen het stuur van de fiets geklapt en liep hierbij diverse kneuzingen op. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De bestuurder van de groene auto is doorgereden. De aanrijding vond plaats ter hoogte van het net nieuw aangelegde plantsoentje. De politie is op zoek naar de bestuurder van de groene auto en/of getuigen. Zij kunnen bellen naar het politieteam Ermelo via telefoonnummer 0900 8844.


Oldebroek - Rijbewijs kwijt


Een 25-jarige automobilist uit Wezep moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden over de Zuiderzeestraatweg. De snelheid liep op tot ruim 140 km. De man werd staande gehouden en het rijbewijs direct ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Ermelo - Schennispleger

Een 13-jarig meisje reed woensdagavond (22/6) omstreeks 19.00 uur op haar paard op het Haspelpad. Tussen de Staringlaan en de Leuvenumseweg liep een blote man. De man was haar eerder op een fiets gepasseerd en was toen gekleed in een blauw t-shirt en een lichte korte broek. Het meisje had nog een passant aangesproken, maar deze kon op dat moment niets doen. De politie is op zoek naar deze getuige of andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Ermelo via het telefoonnummer 0900 8844.


Putten - Licht gewond bij brand

Een 54-jarige Putten liep afgelopen nacht (23/6) lichte brandwonden op bij en brand in een caravan op een camping aan de Krachtighuizerweg. De man werd rond 04.30 wakker van de warmte van het vuur. Hij bedacht zich geen moment en sprong uit een raam. De brandweer bluste de brand. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend. De Puttenaar liep lichte brandwonden op aan zijn armen en nek. Hij werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Ermelo - Schennispleger

Een 13-jarig meisje reed woensdagavond (22/6) omstreeks 19.00 uur op haar paard op het Haspelpad. Tussen de Staringlaan en de Leuvenumseweg liep een blote man. Deze man rende achter haar aan, maar zij wist te ontkomen. De man was haar eerder op een fiets gepasseerd en was toen gekleed in een blauw t-shirt en een lichte korte broek. Het meisje had nog een passant aangesproken, maar deze kon op dat moment niets doen. De politie is op zoek naar deze getuige of andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Ermelo via het telefoonnummer 0900 8844.


Harderwijk - Controle visserij

De politie heeft woensdagavond (22/6) samen met een controleur van de visvereniging gecontroleerd bij de viswateren in Harderwijk. Er werden 5 vissers bekeurd, voor het niet hebben van een visakte of visvergunning. De komende periode zullen er meerdere controles volgen.


Emst - Fietser raakt gewond

Een 75-jarige fietser uit Epe raakte woensdagmiddag (22/6) gewond na een aanrijding. Een 24- jarige automobiliste uit Oene reed omstreeks 17.45 uur over de Woesterweg en wil de kruising over. De fietser was op dat moment al op de kruising en de Oenense kon niet op tijd remmen. De man viel en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Ermelo - Boete voor dumpen afval

Een 54-jarige inwoner uit Ermelo kreeg woensdagmiddag (22/6) een boete. De man werd betrapt terwijl hij aan de Starinlaan geverfd hout in het bos wilde dumpen. In overleg met justitie werd de man een boete van E 260,- opgelegd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --