Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

NCFS krijgt het keurmerk voor goede doelen!!!

23-06-2005
NCFS krijgt het keurmerk voor goede doelen!!! De NCFS heeft het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) gekregen. Vandaag werd de NCFS om 12.00 uur gebeld met het bericht dat haar aanvraag is gehonoreerd. Daarmee behoort de NCFS tot de organisaties die dit keurmerk mogen dragen!

De NCFS is blij en ook wel een beetje trots. Het keurmerk wordt steeds belangrijker. De NCFS krijgt vaker dan vroeger de vraag of zij het keurmerk heeft. Steeds meer mensen laten zich hierdoor leiden wanneer ze een gift aan een bepaald doel willen geven. Vanaf vandaag kan de NCFS deze vraag met een volmondig `ja' beantwoorden.

Niet zomaar
Het keurmerk krijg je niet zomaar. Het CBF heeft erg nauwkeurig gekeken naar allerlei aspecten van de organisatie. Is de Raad van Toezicht onafhankelijk? Maak je niet te veel kosten bij de fondsenwerving? Heb je een beleidsplan voor de komende jaren en hoe ziet je jaarrekening eruit? Hoe is de organisatie ingericht en is er een klachtenprocedure? Nog veel meer vragen en voorwaarden heeft het CBF aan de NCFS gesteld. De NCFS heeft heel veel informatie moeten verzamelen en overleggen. Maar het was de moeite waard.

Binnenkort siert het logo van het keurmerk ons briefpapier, onze enveloppen en onze website; het bewijs dat de NCFS door het CBF is getoetst en aan hun voorwaarden voldoet. Dat geeft reden tot enige trots, want nog niet heel veel patiëntenorganisaties hebben het keurmerk. Deze mijlpaal schetst ook de ontwikkeling van de NCFS op dit moment. De mogelijkheden worden steeds groter. Meer mensen, ook zij die niet direct CF in hun omgeving kennen, steunen de NCFS. En daarmee krijgt de NCFS meer mogelijkheden om haar werk uit te breiden.

Het gaat goed met de NCFS. Belangrijk om dat met dit keurmerk te laten zien. Het is daarom een beetje feest bij de NCFS.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl