Saxion Hogescholen
BR>

do 23 juni 2005

Saxion Student Informatica naar Robocup 2005 Japan

Een groep (Technische) Informatica-studenten van Saxion Hogescholen werkt samen met een aantal universiteiten uit Nederland aan de voorbereidingen van hét Robocup-toernooi in Osaka, Japan.

De cup bestaat uit verschillende onderdelen. Het Nederlandse team doet mee aan het toernooi van voetbalwedstrijden met AIBO-hondjes van Sony. Daarnaast zijn er nog een aantal challenges. AIBO (Artificial Intelligence roBOt) is een lopende, pratende autonome entertainment robot met zeer interactieve eigenschappen (neemt waar, neemt daarop beslissingen en werkt samen met andere robots).

Saxion is hiermee de eerste en enige Hogeschool van Nederland in het Dutch AIBO-team.

Het Dutch AIBO-team bestaat verder uit een aantal universiteiten waaronder die van Utrecht, Amsterdam en Leiden.

Nico Assink (20 jaar), Informaticastudent, reist namens Saxion in juli met drie andere studenten naar Osaka. Robocup 2005 wordt gehouden van 13 tot en met 17 juli aanstaande. De Robocup is een internationaal onderzoeks- en onderwijsinitiatief ter bevordering van kunstmatige intelligentie.

Tientallen studenten zijn momenteel zeer druk met het programmeren en het verbeteren van de technieken van de 'hondjes' die straks in Japan moeten presteren. Uiteindelijk doel is dat in de toekomst de beste voetballende robots het kunnen winnen van de beste voetballende mens.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.robocup2005.org


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------