Gemeente Abcoude


Gezocht: locatie voor een baggerdepot

De gemeente roept grondeigenaren op om een stuk grond van ca. 5.000 m² ter beschikking te stellen voor de aanleg van een baggerdepot. Zelf beschikt de gemeente momenteel niet over geschikt stuk grond.

In de gemeente Abcoude liggen diverse watergangen die regelmatig uitgebaggerd dienen te worden om te voorkomen dat ze te ondiep worden. De watergangen dienen een bepaalde diepte dienen te hebben die wordt voorgeschreven door het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Dit in verband met de benodigde afwatercapaciteit van de watergangen. Jaarlijks neemt de dikte van de laag bagger in de watergangen toe. Deze laag ontstaat onder meer door bladval en afgestorven vegetatie.

De bagger kan niet altijd direct naast de watergang op de kant worden gezet. Daarom wil de gemeente Abcoude op een geschikte locatie binnen de gemeente een baggerdepot aanleggen. Het stuk grond moet goed bereikbaar zijn voor vrachtverkeer en zo mogelijk centraal liggen binnen de gemeente Abcoude. Voorbeelden van geschikte locaties zijn: de Lange Coupure en de Rijksstraatweg. Hebt u een suggestie of weet u een goede locatie dan kunt u contact opnemen met Johan Verleun van de afdeling Openbare Werken, telefoon (0294) 28 02 95.
---

23 juni 2005