Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

La Kidda presenteert nieuwe cd The Blue-faced Sessions Paradiso, 23 juni

La Kidda = De Rotterdamse singer/songwriter die je ook kunt kennen van het vroegere Handsome 3some of van het hedendaagse Drillem. La Kidda = Arjo Klingens. Samen met Reyn Ouwehand (productie Kane, Sita, Birgit, e.a.) en producersduo Kokos maakte ze The Blue-faced Sessions, part 1. Op 23 juni presenteert ze dit nieuwe album in Paradiso.

De Rotterdamse singer/songwriter La Kidda is de laatste jaren al in verschillende gedaantes opgedoken. Nadat haar band Handsome 3some (EMI) in 2002 stopte, verschijnt haar eerste soloalbum Re: in januari van 2003. Re: krijgt louter lovende kritieken. Kort daarna presenteert de muzikante zich met het punky electro-duo Drillem, waarbij de positieve reacties uit heel andere hoek komen. Het debuutoptreden van Drillem op Motel Mozaïque 2004 was een daverend succes, VPRO's 3VOOR12 adopteerde Drillem onmiddellijk met de woorden 'Boort zegt het voort: I Love Drillem'. Drillem is bovendien winnaar van de Grote Prijs 2004 categorie Dance.

Zien we nu de werkelijke Alice/Kidda/Arjo? Op The Blue-faced Sessions herkennen we de gevoelige maar ook speelse songs die La Kidda al componeerde als gitariste en zangeres van Handsome 3some. Zo klein en ingetogen als Re: eindigt met de ballad Wounded, zo soulful pikt dit nieuwe album het weer op.

The Blue-faced Sessions is in één keer opgenomen en meteen gemixt door Reyn Ouwehand. Geen overdubs, geen geknip en geplak. Een nieuwe aanpak voor twee aan elkaar gewaagde muzikanten/producers Reyn en La Kidda, die alle uithoeken van digitale opnameprocessen samen verkend hebben tijdens hun eerdere samenwerkingen.

La Kidda stond als gitariste/zangeres van Handsome 3some bekend als sterke podiumpersoonlijkheid. Na haar eerste optreden in Amerika wilde Fender gitaren haar onmiddellijk endorsen en haar foto was daarna dan ook te vinden in hun catalogus. In de OOR Pop-encyclopedie (2004) wordt ze in één adem genoemd met een Nederlandse artiest als Bauer. Dit vanwege de hoge sampledichtheid van haar plaat Re: en als een belangrijk voorbeeld van een Nederlandse singer/songwriter die alles 'op zolder' in elkaar zet. Op The Blue-faced Sessions lijkt alles samen te komen. En dit is nog maar Part 1. FRET: "Opgenomen op de zolderkamer en omringd met een herfstige waas is het een cd geworden die zich kan meten met elk ander internationaal equivalent. Mede door Arjo's overtuigingskracht als zangeres, doordachte songs en moed om buiten de randjes te kleuren, is het een trip om deze cd te beluisteren. Een prachtige toevoeging aan de toch al zo imposante cv van Arjo". NRC Handelsblad: "De muziek klinkt op een prettige manier ongestuurd. Want Klingens heeft een heel arsenaal aan stemuitdrukkingen. Dat deze werd opgenomen op een verloren maandagochtend doet niet af aan de verrassende rijkdom aan sfeer." Jazz Nu: "The Blue-faced Sessions is nu al een van de verrassingen van 2005." www.lakidda.com


- EINDE PERSBERICHT -

HET MONUMENTALE
Evelyne Levêke
Bilderdijkstraat 44
3532 VH UTRECHT

T 030 - 292 65 72
F 08 - 4224 8808
M 06 - 509 379 20

evelyne@het-monumentale.nl
www.het-monumentale.nl


---- --