Persuitnodiging: Koken met medische voeding. Hoe? Zo!


07.06.2005 / 09:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Abbott bv

Persbijeenkomst

'Koken met Medische Voeding. Hoe? Zo!'

Hoofddorp, 7 juni 2005

Geachte relatie,

Graag nodigen wij u uit voor de Persbijeenkomst 'Koken met medische voeding. Hoe? Zo!' op donderdag 23 juni 2005 in La Cuisine Française te Amsterdam. Inhoudelijke informatie vindt u in bijgevoegde persuitnodiging.

Programma
11.00 - 11.30 uur Ontvangst

11.30 - 13.00 uur Inleiding

Kankergerelateerd gewichtsverlies, wetenschap en praktijk Barbara van der Mey, diëtist en onderzoeker VU Medisch Centrum Amsterdam

Medische voeding in het dagelijks leven
Karin Vaneker, culinair journalist, conceptontwikkeling en receptuur

Demonstratie 'Koken met medische voeding'
Karin Vaneker i.s.m. chefkok La Cuisine Française

13.00 - 14.30 uur Afsluiting met een lichte lunch

Voor deelname stuur of fax bijgevoegd inschrijfformulier vóór 17 juni aanstaande naar Abbott BV, Antwoordnummer 339, 2130 VB Hoofddorp, faxnummer (023) 55 44 495. Schrijf u tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging, definitief programma en routebeschrijving.

Voor vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met ondergetekende via telefoonnummer (023) 55 44 400 of via e-mail: monique.hooftman@abbott.com.

Met vriendelijke groet,
Abbott BV

Monique Hooftman
Project Manager

Bijlagen:
Persuitnodiging
Inschrijfformulier

Persbijeenkomst 'Koken met medische voeding. Hoe? Zo!'

Donderdag 23 juni 2005

La Cuisine Française, Herengracht 314, Amsterdam

Organisatie:....................................
Afdeling:.......................................
Naam:...........................................M / V
Functie:........................................
Adres:..........................................
Postcode & plaats:..............................
Telefoon:.......................................
Fax:............................................
E-mail:........................................

Kruis aan wat van toepassing is

--:

-- JA, ik kom naar de persbijeenkomst en maak graag gebruik van de lunch na afloop van de bijeenkomst

-- JA, ik kom naar de persbijeenkomst, maar maak geen gebruik van de aangeboden lunch

-- NEE, ik kan helaas niet komen, maar ontvang wel graag de persmap

SCHRIJF U TIJDIG IN.

Het aantal plaatsen is beperkt.

Fax dit inschrijfformulier vóór 17 juni 2005 naar (023) 55 44 495 OF
Stuur dit inschrijfformulier naar:
Abbott BV
Afdeling Medische Voedingen
Antwoordnummer 339
2130 VB HOOFDDORP


---
Inhoudelijke Informatie:
'KOKEN MET MEDISCHE VOEDING. HOE? ZO!'

Gewichtsverlies bij kanker is een groot probleem. Meer dan 50% van alle mensen met kanker heeft ongewenst gewichtsverlies. Kanker verandert de stofwisseling waardoor het lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft. Tegelijkertijd remt kanker de eetlust en de smaakbeleving. Wanneer een patiënt in één maand meer dan 5% gewichtsverlies heeft, is het gevolg: lagere overlevingskansen, verminderde respons op behandelingen, toename van infecties, complicaties en vermindering van de kwaliteit van leven. Jarenlang is gezocht naar een middel om gewichtsverlies bij kanker tegen te gaan. Onderzoek toont aan dat eicosapentaeenzuur, afgekort tot EPA - een omega-3-vetzuur uit visolie - helpt gewichtsverlies bij kanker te stabiliseren. In 2002 introduceerde het farmaceutisch bedrijf Abbott BV ProSure(r), de eerste medische drinkvoeding met EPA die speciaal ontwikkeld is voor patiënten met kankergerelateerd gewichtsverlies en waarvan het effect in klinisch onderzoek is aangetoond. Behalve als drinkvoeding laat het zich goed verwerken in gerechten. Om het gebruik van deze medische drinkvoeding in het dagelijkse maaltijdpatroon in te passen zijn recent recepten ontwikkeld.

Donderdag 23 juni 2005 van 11.00 uur tot 13.00 uur is de persbijeenkomst/kookdemonstratie 'Koken met medische voeding. Hoe? Zo!' in kookschool La Cuisine Française, Herengracht 314, Amsterdam.

Een op de drie mensen in Nederland krijgt kanker. Jaarlijks gaat het om zo'n 70.000 nieuwe patiënten. De prognose is dat dat over 10 jaar 95.000 is. Kanker leidt bij meer dan de helft van de patiënten tot ongewenst gewichtverlies, wat van negatieve invloed is op de kwaliteit van leven en de respons op behandeling. Een kilo gewichtsverlies bij kanker betekent immers . kilo spierverlies!

Ten gevolge van de ziekte en/of de behandeling kunnen voedingsproblemen optreden zoals verminderde eetlust, reuk- en smaakveranderingen en misselijkheid. Onderzoek toont aan dat gunstige effecten ten aanzien van de eetlust, vermoeidheid en spierkracht al na 2 weken Prosure(r)-gebruik waarneembaar kunnen zijn. Om het gebruik van deze drinkvoeding in het dagelijks leven te optimaliseren heeft Abbott BV onlangs receptuur ontwikkeld die patiënten verschillende mogelijkheden biedt deze drinkvoeding in het dagelijks maaltijdpatroon te integreren. Recepten die bijvoorbeeld het mee-eten met de dagelijkse pot mogelijk maken.

Abbott BV hoopt hiermee bij te dragen aan een optimaal voedingsbeleid bij kankergerelateerd gewichtsverlies.

Meer informatie en/of deelname aan de persbijeenkomst:
Monique Hooftman, Project Manager Abbott BV
monique.hooftman@abbott.com

Inhoudelijke vragen over medische voeding:
Abbott Medische Voedingenlijn 0900 - 633 42 25 (lokaal tarief)