Provincie Zuid-Holland

Afdelingen van de directie Groen, Water en Milieu ISO-gecertificeerd 08 June 2005

Afdelingen van de directie Groen, Water en Milieu ISO-gecertificeerd

De afdelingen Handhaving en Vergunningen van de provincie Zuid-Holland zijn ISO-gecertificeerd. Voor de afdeling Handhaving geldt de certificering ook voor de vestigingen in Alphen aan den Rijn, Leiden en Dordrecht. Op 23 juni wordt het ISO-certificaat uitgereikt aan de afdeling Vergunningen. Op 31 mei nam de afdeling Handhaving het certificaat in ontvangst. De afdeling Bodemsanering certificeerde zich al 2 jaar geleden.

Afdeling Handhaving
Onderzoekers van Det Norske Veritas (DNV) toetsten de afgelopen maanden het kwaliteitsmanagementsysteem van de afdeling Handhaving aan de ISO 9001:2000. De 120 medewerkers van de afdeling Handhaving zien erop toe dat wet- en regelgeving worden nageleefd. Hiertoe houden milieu-inspecteurs toezicht daar waar de provincie bevoegd gezag is. Het gaat daarbij onder andere om de grote industrie, afvalbedrijven, groene regelgeving, bodemsaneringen, vuurwerk, zwembaden en zwemwater, grondwateronttrekkingen en ontgrondingen. Daarnaast houdt Handhaving de regie op de samenwerking tussen de handhavingspartners en bewaakt zij de kwaliteit van de handhaving bij provincie, gemeenten en waterkwaliteitsbeheerders.

Afdeling Vergunningen
De afdeling Vergunningen werkt sinds een jaar met een kwaliteitsmanagementsysteem. In maart en april 2005 hebben auditors van BSI Managementsystems de certificatie-audit uitgevoerd. Zij kwamen tot de conclusie dat het kwaliteitsmanagementsysteem in aanmerking komt voor een certificaat op grond van ISO 9001:2000. De ongeveer 90 medewerkers van de afdeling voeren onder andere vergunningverlenende taken uit op het gebied van water en milieu. De afdeling heeft bovendien taken met betrekking tot de nazorg van stortplaatsen en bodemsaneringslocaties en de coördinatie van milieu-effectrapportages.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22