Politie Zeeland


---


O-3442-2005 Grote verkeerscontrole

In de nacht van woensdag op donderdag werd in Rilland op de Oude Rijksweg en de A58 een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 710 personenauto's, 175 vrachtauto's en 15 motoren gecontroleerd.
Er werden 66 boetes uitgedeeld als volgt:
26x niet kunnen tonen rijbewijs
3x geen of verlopen rijbewijs
6x niet kunnen tonen kentekenbewijs
7x niet voldoen aan technische eisen
5x niet (meer) APK gekeurd
2x niet dragen autogordel
4x defecte/verkeerde verlichting
1x overtreding Rijtijdenwet
2x niet kunnen tonen id-bewijs
1x bezit softdrugs
5x rijden met teveel alcohol op, waarvan van een bestuurder het rijbewijs werd ingevorderd.
1x geen BPM betaald bij grijs kenteken
2x overschrijden maximum snelheid
1x bellen onder het rijden
Twee personen moesten nog openstaande boetes betalen ter waarde van 550 en 160 euro.
Twee personen werden aangehouden voor het in het bezit hebben van hard drugs. Deze personen zijn ingesloten in Torentijd voor verder onderzoek naar de handel in deze harddrugs.
Aan deze aktie werd deelgenomen door wijkteam Reimerswaal/Kapelle, Verkeerspolitie Zeeland, Milieuteam politie Zeeland, Douane, KMAR en de Algemene Inspectie Dienst, in totaal 34 personen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland