Rechtbank Assen


Bouw 24 woningen aan de Wouwstraat

Bouw 24 woningen aan de Wouwstraat, hoek Violenstraat te Assen kan doorgaan.

Dit bouwplan was de inzet van een beroepsprocedure bij de rechtbank. De gemeente Assen heeft onder het verlenen van een vrijstelling op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bouwvergunning verleend voor de bouw van deze 24 woningen aan Haan en Rotman vastgoed Bv te Kropswolde.

Aangezien de vergunninghouder reeds was begonnen met de voorbereidende werkzaamheden is tevens verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

De bestuursrechter (voorzieningenrechter) heeft op 16 juni jl. uitspraak gedaan, waarbij het beroep ongegrond is verklaard en het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is afgewezen. Dit betekent dat er vooralsnog -verzoekster kan nog hoger beroep instellen- geen (juridische) belemmeringen zijn waardoor de bouw van het complex niet kan worden gestart.

De voorzieningenrechter heeft daartoe -samengevat- overwogen dat de gemeente Assen, formeel gezien, de gevraagde vrijstelling heeft mogen verlenen, dat deze is voorzien van een voldoende te achten ruimtelijke onderbouwing en dat verzoekster weliswaar hinder van het te bouwen complex zal ondervinden, maar niet in die mate, dat om die reden de gemeente van het verlenen van de vrijstelling, en dientengevolge van de bouwvergunning, had moeten afzien.

LJ Nummer

AT8053

Bron: Rechtbank Assen
Datum actualiteit: 23 juni 2005