Gemeente Hoogeveen

23 juni 2005

Afzender: college van B&W

Basisschool De Krullevaar goed bezig met verkeersveiligheid

Basisschool De Krullevaar krijgt morgen het Drents verkeersveiligheidslabel uitgereikt. De Krullevaar voldoet als eerste school in de gemeente Hoogeveen aan de kwaliteitseisen van het label. De school in Wolfsbos geeft structureel aandacht aan het verkeersonderwijs in en om de school.

De Krullevaar is één van de scholen die in Drenthe meedoen aan het verkrijgen van het label voor verkeersveiligheid. Het label is een initiatief van de provincie en gemeenten.

Eén van de belangrijkste eisen voor het halen van het label, is dat de Krullevaar verkeerslessen biedt in alle groepen. Daarnaast biedt de school verkeerseducatieprojecten en het praktisch verkeersexamen voor leerlingen. Verder zijn op De Krullevaar diverse ouders als vrijwillige verkeersouder actief betrokken, bijvoorbeeld als klaar-over. De straat bij de ingang wordt vrijgehouden zodat hier niet geparkeerd kan worden voor het halen en brengen.

Wethouder Jan Stoefzand zal vrijdag om 14.00 uur het label onthullen. Het krijgt een plek aan de muur, in de vorm van een geëmailleerd bord. Voor de kinderen heeft de school vrijdag een feestelijk verkeersprogramma.

---