Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 23 juni 2005

BPF Bouwinvest B.V. verkoopt deel kantorenportefeuille aan DB Real Estate Global Opportunities IB, L.P.

BPF Bouwinvest B.V. heeft, namens haar opdrachtgever Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (BPF Bouw), een gedeelte van haar commercieel vastgoed portefeuille, de "RandstadPortfolio" verkocht aan DB Real Estate Opportunities IB, L.P. Het betreft een twintigtal kantoor- en logistiek locaties, met een totale oppervlakte van circa 135.000 m2.

Aanleiding voor deze dispositie is de strategische heroriëntatie die in 2004 binnen BPF Bouwinvest heeft plaatsgevonden. Deze is het gevolg van de keuze van de organisatie voor het realiseren van met name grootschalige, binnenstedelijke mixed-use projecten en de gewenste allocatie van de vastgoedinvesteringen (zowel in binnen- als buitenland).

Jones Lang LaSalle Capital Markets en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren BPF Bouwinvest B.V. bij deze transactie.

De koper, DB Real Estate Global Opportunities IB, L.P., is een wereldwijd opererend vastgoedfonds, gemanaged door RREEF/DB Real Estate (het Fonds). Het Fonds en de in Nederland gevestigde private vastgoedinvesterings organisatie Lips Capital Group (LCG) vormen een joint venture ten behoeve van de aankoop en het beheer van de 20 panden. Financier is JP Morgan.

Boer Hartog Hooft, Allen & Overy, PWC en Royal Haskoning adviseren DB Real Estate Global Opportunities IB, L.P., bij deze transactie.