Ingezonden persbericht

SAP certificeert Software AG's XI Adapters voor SAP XI

Integratie van legacy systemen met SAP NetWeaver

NIEUWEGEIN, 20050623 -- Software AG annonceert vandaag twee nieuwe gecertificeerde adapters waarmee SAP NetWeaver gebruikers eenvoudig hun legacy systemen kunnen integreren met het SAP platform. Software AG breidt hiermee haar bestaande Legacy Integrator portfolio voor SAP NetWeaver®verder uit. De Legacy Integrator portfolio voor SAP NetWeaver bevat de XI Adapter voor EntireX en de XI Adapter voor Natural. Beiden zijn gecertificeerd door SAP voor de integratie met SAP NetWeaver. Klanten worden zo in staat gesteld legacy applicaties op transparante wijze te koppelen met hun SAP® omgeving. Tevens is Software AG een SAP Software Partner geworden. Software AG biedt integratiediensten, gebaseerd op deze gecertificeerde adapters.


Software AG heeft zich tot doel gesteld volledig tegemoet te komen aan de integratievraagstukken van organisaties met investeringen in legacy systemen. In navolging van de aankoop van integratietechnologie specialist Sabratec eerder dit jaar, is de certificering en de samenwerking met SAP een belangrijke volgende stap in de legacy moderniseringsstrategie van het bedrijf.

De XI Adapter voor EntireX en de XI Adapter voor Natural zijn beiden volledig geïntegreerd met de SAP Exchange Infrastructure (SAP XI). Dit is een essentieel onderdeel van het SAP NetWeaver platform en onmisbaar voor centrale configuratie, beheer en controle. De adapters maken onderdeel uit van de Software AG Legacy Integrator portfolio voor SAP NetWeaver.

De XI Adapters bieden vlotte integratie van legacy applicaties en versnellen zakelijke processen door real-time gegevensuitwisseling. Ze optimaliseren mainframe-, iSeries- en UNIX-applicaties, door ze volledig te ontsluiten in SAP XI. Bovendien profiteren SAP NetWeaver gebruikers van de specifieke kennis en ervaring die Software AG inmiddels heeft opgedaan met legacy integratie.

De eerste adapters zijn beschikbaar en bieden tweezijdige integratie van 3GL applicaties, waaronder applicaties in Software AG Natural, COBOL, PL/1 en RPG. Software AG zet de ontwikkeling van XI Adapters voort om ook andere legacy systemen te integreren met SAP XI. Hiertoe zet Software AG zijn recent aangekochte server-based integratie technologie ten volle in.

Sven-Torsten Huster, CIO of Volkswagen Financial Services AG is erg tevreden met de keuze om legacy integratie in te vullen met Legacy Integrator for SAP NetWeaver: "Volkswagen Financial Services AG heeft gekozen voor de Legacy Integrator for SAP NetWeaver omdat het een zeer schaalbare, gebruikersvriendelijke en snel inzetbare oplossing is. Met de ondersteuning van Software AG's professional services team waren we snel in staat SAP solutions aan COBOL en Natural te koppelen." "Met de certificering van de geïntegreerde Software AG adapters komen we legacy gebruikers nog beter tegemoet. Ook de verstevigde samenwerkingsverbanden voegen echt een dimensie toe aan onze dienstverlening voor legacy gebruikers." aldus Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG. "De aanpak is gebaseerd op de principes van de Service Oriented Architecture en brengt integratie voor alle organisaties binnen handbereik."




Ingezonden persbericht