Gemeente Amersfoort

P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 20 juni 2005

Eindmanifestatie 'Vlinderen in het Soesterkwartier'

Op donderdag 23 juni om 16.00 uur organiseert de Stichting Vlinderbaan een slotbijeenkomst ter afsluiting van het Amersfoortse project 'Vlinderen in het Soesterkwartier'. De manifestatie vindt plaats in vlindertuin Papillon aan de Dollardstraat. Daarnaast presenteert de Stichting Vlinderbaan met trots het 1e exemplaar van het nieuwe vlinderwandelroute boekje.

Vlindervriendelijk
In het Soesterkwartier is er op meer dan 20 locaties vlindervriendelijke beplanting aangebracht, zijn er vlindercursussen gegeven en zijn er vlinderplanten uitgereikt aan bewoners. Het deelproject van de Stichting Vlinderbaan, onder leiding van Henk Hendriks, kon alleen uitgevoerd worden door de hulp van vele vrijwilligers, bewoners van de wijk en financiële steun van het VSBfonds en het WNF.

Vlinderwandeling
Op deze middag ontvangt wethouder ir. P. Jonkman het eerste vlinderwandelboekje. In dit boekje is een speciale vlinderwandelroute beschreven tussen DierenPark Amersfoort en het Centrum voor Natuur en Milieu educatie te Schothorst. Onderdeel van de route is dat er de mogelijkheid is om aan het einde van de wandeling terug te fietsen naar het beginpunt. Dit boekje is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Paarse vlinderfietsen
In samenwerking met stichting De Werkplaats zijn er 20 paarse vlinderfietsen ontwikkeld waarvan de wandelaars gratis gebruik kunnen maken. De start van het programma van deze eindmanifestatie is op de fiets. Wethouder ir. P. Jonkman, voorzitter van de Stichting Vlinderbaan Hugo van de Steenhoven, projectleider Henk Hendriks en medewerkers van DierenPark Amersfoort fietsen van DierenPark Amersfoort naar vlindertuin Papillon aan de Dollardstraat. De vertrektijd is 15.45 uur.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort