Ingezonden persbericht


Persbericht

Laatste mogelijkheid om voorstelling Mens aan de Maas bij te wonen.

Deze week zijn de allerlaatste vijf voorstellingen van het muzikale theaterspektakel Mens aan de Maas te zien in de Peutzhal op het ENCI-terrein in Maastricht. Mens aan de Maas laat het verhaal zien van de geschiedenis van de stad Maastricht door een terugblik te geven op vier perioden van bezetting. Iedereen die een bijzondere avond met overweldigende muziek en zang wil meemaken, wordt aangeraden om naar een voorstelling van Mens aan de Maas te komen. Mens aan de Maas is nog te zien van donderdag 23 t/m zondag 26 juni, 20.30 uur. Op de zondagen tevens om 14.00 uur.

Een unieke Limburgse productie
Mens aan de Maas is een unieke productie van eigen bodem met originele teksten en muziek en brengt entertainment voor een breed publiek. Een publiek dat vrij direct wordt aangesproken omdat het immers een stuk eigen geschiedenis laat zien. Het is een grootschalig theaterproject waarin talentvolle jonge Limburgse kunstenaars met liefde voor theater hun talenten bundelen. Een bijzondere ontmoeting tussen musici, zangers, dansers, acteurs, theaterontwerpers, zowel professionals als amateurs... en hun publiek.

2000 jaar passie, leven en overleven in Limburg
Mens aan de Maas gaat over de Limburgse vestingsteden in het algemeen en Maastricht in het bijzonder, gegroeid en getekend door hun strategische ligging aan de rivier. Over mensen die in een veelbewogen verleden van bezetting en overheersing (door Romeinen, Fransen, Spanjaarden en Hollanders) zijn geworden wie ze zijn. Een tragikomische en soms groteske theaterreis door de tijd. Een verhaal over passie, onderdrukking, dood, vrijheid en liefde. Over herinneren en vergeten. Over eenvoudige mensen die vechten voor eigenheid. Een humorvol en ontroerend spektakel met de muziek als kloppend hart.

Artistiek team
Joost Horward, regisseur
Roger Moens, componist en dirigent
Karin Hoevels-Dolmans, tekstschrijfster

Kaartverkoop
Kaarten à ¤ 25,- of ¤ 15,- zijn verkrijgbaar bij de Uitbalie Maastricht, 043-3505555 of www.uitbaliemaastricht.nl, en VVV Maastricht, 043-3280878. Voor bedrijven en instellingen is een speciaal VIP-arrangement samengesteld in een unieke ambiance waarbij opnieuw de Maas een rol speelt (inlichtingen: UITbalie Maastricht 043-3505555).

Mens aan de Maas wordt mede mogelijk gemaakt door: SNS Bank, Grontmij, Van Gansewinkel, ENCI, Dagblad De Limburger, Kontinu Printing Support, Gemeente Maastricht, Stichting Edmond Hustinx, VSB Fonds. Begunstigers zijn Bovil, Web3, Etienne van Sloun.

\\\\\\\\\\\\\\\\
Informatie voor de pers:
Stichting Mens aan de Maas
Public Relations, Simone van Trier
t: 06 53 28 20 93

[Bericht verzonden door:
Janneke Schmeitz
Culturele MarketingProjecten]