Fontys


Eerste Eindhovense Advanced nurse practitioners ontvangen diploma

De eerste Eindhovense advanced nurse practitioners ontvangen op donderdag 23 juni hun diploma in het Van Abbemuseum in Eindhoven. De opleiding Advanced Nursing Practice van Fontys Hogeschool Verpleegkunde is een tweejarige masteropleiding voor verpleegkundigen. Afgestudeerden vervullen de functie van Nurse Practitioner of Verpleegkundig Specialist in de gezondheidszorg. woensdag 22 juni 2005 door Femke Huvenaars
Advanced nurse practitioners zijn verpleegkundigen maar hebben speciale deskundigheden. Het is een zelfstandige functie met geheel eigen verantwoordelijkheden. Zij onderzoeken (complexe) gezondheidsproblemen en stellen, in overleg met de patiënt en andere zorgverleners, behandelplannen op. Daarnaast geven Nurse Practitioners leiding aan zorgteams, zijn actief in wetenschappelijk onderzoek, stellen zorgprogramma's op en geven leiding aan projecten. Het tiental verpleegkundigen dat het diploma zal ontvangen is werkzaam in ziekenhuizen in het hele land.

Tijdens de diploma-uitreiking, die start om 13.00 uur, zullen twee sprekers het werkveld van de nurse practitioner belichten. Allereerst is dat Harm Rutten, chirurg in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Hij gaat in op de effecten voor de patiëntenzorg en de rol die hij als leermeester heeft. De tweede spreker is Saskia Claessen, nurse practitionar in hetzelfde ziekenhuis en secretaris van de beroepsgroep Advanced Practice Nurses. Zij vertelt vanuit eigen ervaring over de meerwaarde van de nurse practitioner voor de patiëntenzorg en de verdieping in het verpleegkundig domein.

De uitreiking vindt plaats in het auditorium van het Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10 in Eindhoven. De uitreiking start om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.