Gemeente Loenen aan de Vecht


Landelijke campagne aangifte doen 2005

Al jaren lang is de bereidheid van Nederlanders om aangifte te doen laag. Terwijl het doen van aangifte de politie juist helpt bij het oplossen van misdrijven. Maar liefst 70% van de opgeloste misdrijven wordt opgelost door een aangifte. Om dit duidelijk te maken -en daarmee de bereidheid om aangifte te doen te vergroten - is op 13 juni de landelijke campagne 'Doe altijd aangifte' van start gegaan. Centraal in de campagne staan de thema's aangifte doen bij; auto-inbraak, straatroof en woninginbraak

Doe altijd aangifte!

Zonder aangifte geen opsporing. Alleen wanneer de politie op de hoogte is van misdrijven kan ze er wat aan doen. Helaas is het niet zo dat alle aangiftes onmiddellijk leiden tot bijvoorbeeld het opsporen van gestolen bezittingen. Maar ze geven de politie wel een beter beeld van de criminaliteit in Nederland. Hierdoor kunnen ze doelgerichter en efficiënter te werk gaan. Zo kunnen criminele activiteiten beter worden voorkomen én wordt de pakkans van daders groter. Door aangifte te doen werken burgers en overheid dus sámen aan een veiliger Nederland. Uw aangifte is dus belangrijk!

Aangifte doen: via internet, telefonisch of persoonlijk

U kunt aangifte doen in alle gevallen waarin u slachtoffer bent. Dit kan op verschillende manieren: via internet, telefonisch of persoonlijk. U kunt verdachte zaken of misdrijven ook altijd melden. Ook zaken waar u zelf niet bij betrokken bent. Bel dan 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Kijk