Ingezonden persbericht

IGEL brengt de thin client markt in beweging

IGEL-132 CE Smart: Krachtig Windows-gebaseerd instapmodel voor minder dan 200 euro

OLDENZAAL, 20050623 -- Met de IGEL-132 CE Smart, zet IGEL Technology het instapsegment van de thin client markt onder 200 euro opnieuw op de kaart. De Smart heeft veel meer en uitgebreidere mogelijkheden dan concurrenten in dit marktsegment, waaronder multi-sessie mogelijkheden en ondersteuning voor de nieuwste Microsoft RDP- and Citrix ICA-clients. Deze Windows CE-gebaseerde terminal biedt toegang tot zowel Microsoft terminal services als Citrix Presentation Server.


De IGEL remote management suite, inbegrepen bij de thin client, optimaliseert het centrale beheer van clients, met als gevolg een drastische verlaging van de total cost of ownership (TCO) in de ICT-infrastructuur. Gecombineerd met de snelle reactietijd van de IGEL supportgroep en de uitstekende dienstverlening biedt de IGEL-132 CE Smart een economische en krachtige oplossing dat niet eerder vertoond is in de thin client markt.

Flexibiliteit door een veelvoud aan toepassingen
Dankzij het snelle en betrouwbare Microsoft- besturingssysteem, ondersteunt de IGEL-132 CE Smart een veelvoud aan toepassingen voor een breed inzetgebied. Een ander belangrijk kenmerk van het goedkope instapmodel is de uitgebreide software-ondersteuning van onder meer DSL en VPN, waarmee nevenkantoren efficiënt kunnen worden geïntegreerd in de ICT-infrastructuur, tegen lage kosten en centraal beheerd.

De uitgebreide aansluitmogelijkheden voor allerhande randapparaten en de geïntegreerde multi-sessie mogelijkheden maken dit model uitzonderlijk in deze prijsklasse. De kostenloos inbegrepen IGEL remote management suite vormt de sleutel tot verdere reductie van kosten. Honderden terminals kunnen geïnstalleerd en opgeleverd worden binnen een enkele werkdag, zonder de bedrijfsactiviteiten te verstoren. Firmware-updates worden gratis beschikbaar gesteld en kunnen eveneens centraal, efficiënt en veilig worden uitgerold.

"We definiëren dit marktsegment opnieuw met onze IGEL 132 CE Smart", zei Matt Haynes, Vice President Sales IGEL. "De kwaliteit van onze producten en de beheermogelijkheden ervan, waar IGEL om bekend staat, gecombineerd met de uitstekende prijs-prestatie-verhouding en de snelle en goede IGEL-ondersteuning en dienstverlening maken deze thin client onverslaanbaar."

Prijs en beschikbaarheid
De IGEL 132 CE Smart is per direct beschikbaar voor 199 euro (niet-bindende aanbevolen prijs, netto eindgebruikerprijs). Meer informatie over IGEL en IGEL-producten vindt u op www.igel.nl en www.igel.com

IGEL Technology
IGEL Technology GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt het volledige scala aan Linux-gebaseerde en Windows-gebaseerde terminals en thin clients. IGEL is een leider in technologie en één van de voornaamste fabrikanten ter wereld (volgens een rapport van IDC staat IGEL op de zesde plaats in de ranglijst van de meest succesvolle Thin Client fabrikanten ter wereld.) Het succes van IGEL is gebaseerd op vier kerncompetenties. Thin Clients: de brede crossplatform productlijn en de enorme functionaliteit van de innovatieve firmware, kan eenvoudig worden geïntegreerd in de bestaande ICT-structuren om een permanente geoptimaliseerde effectiviteits- en productiviteitswinst te behalen voor de complete ICT-infrastructuur. Ontwikkeling: als gevolg van de superieure expertise in terminals en thin clients, is naast de uitstekende hardware, het inspelen op individuele klantenwensen een zeer belangrijk voordeel. Services: het geavanceerde en uitgebreide netwerk voor ondersteuning, verzekert klanten van een snelle en correcte afhandeling van verzoeken en vragen en zorgt voor business continuity. Oplossingen: IGEL Clever Clients zijn wereldwijd succesvol en bieden bijzondere oplossingen voor vele sectoren. IGEL is één van de oprichters van het Europese Thin Client Forum en een dochteronderneming van de globale Melchers Group.




Ingezonden persbericht