Gemeente Papendrecht

Herfstige Platanen

Momenteel vallen van veel platanen in het land de bladeren af, waardoor het af en toe wel herfst lijkt. In Papendrecht is dat het geval langs onder meer Kennedylaan, Jac. Perkstraat en Vincent van Goghlaan. De bomen zijn herkenbaar aan afschilferend schors en zijn getroffen door een schimmel (Gnomonia errabunda) die de bladvlekkenziekte veroorzaakt. De schimmel nestelt zich in het blad en de twijgen van de plataan en zorgt ervoor dat jonge bladeren verschrompelen en afvallen. Hoewel dit alarmerend oogt, valt de daadwerkelijke schade aan de bomen mee en weten de Platanen zich over het algemeen te herstellen.

Spetterend zomerwelkom met Poel Party

Om de zomervakantie in gepaste stijl te begroeten, houden Interval en zwembad De Hooght vrijdag 24 juni van 19.00 tot 21.00 uur een spetterende Poel Party voor kinderen van zes tot twaalf jaar in het ondiepe deel van het zwembad (een zwemdiploma is niet noodzakelijk om mee te mogen doen). Kaarten kunnen donderdag 23 juni tussen 11.00 en 16.00 uur worden gekocht aan de balie van Interval of op de dag zelf bij de ingang van het zwembad. Kaartjes kosten 3,- p.p. (incl. een consumptie). Bij slecht weer gaat de party niet door. (Bij twijfel kun je bellen met Interval, 06-10611860 Hannelore.)

Bewonerscontactavond dinsdag 7 juni 2005

Dinsdag 7 juni wordt, zoals iedere eerste dinsdag van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur, de maandelijkse bewonerscontactavond gehouden in de hal van het gemeentehuis. Inwoners van Papendrecht zijn van harte welkom mee te praten en mee te denken over verbeteringen in hun wijk. Leden van de Werkgroep Wijkgericht Werken, waarin de vier wijkplatforms van Papendrecht, de wijkagent en de wijkcoördinator vertegenwoordigd zijn, ondersteunen bewoners met ideeën over de aanpak van wijkgebonden problemen. Tijdens de bewonerscontactavond zijn ook andere medewerkers van de gemeente aanwezig, evenals een vertegenwoordiger van Westwaard Wonen.

Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar voor de bezoekers.

Afgesloten straatdelen

Zaterdag 11 juni is tussen 10.00 en 16.00 uur een deel van de Biezen afgesloten vanwege activiteiten van een van de lokale verkeersscholen.

Een week later, zaterdag 18 juni, is van 15.00 tot 2.00 uur een deel van de Wilgenhof afgesloten tijdens een straatfeest.

Eveneens vanwege een straatfeest is een deel van de Margriethof tussen 14.00 en 1.00 uur afgesloten op zaterdag 20 augustus.